Supă de vită cu găluşte de griş

Ingrediente pentru Supa de vită

– 500 gr. carne de vită
– 1 felie ţelină
– 1 păstârnac (albitură)
– 2 morcovi
– 1 ardei gras
– 2 roşii
– 1 bucată varză
– 1 cartof
– 1 ceapă
– pătrunjel proaspăt
– sare
– piper măcinat

Ingrediente pentru Găluşte

– 2-3 linguri de griş
– 1 ou
– 1 vârf de cuţit de bicarbonat

Supă de vită – Mod de preparare 

Se pune carnea la fiert într-o cratiţă cu apă rece. Se ia spuma ori de câte ori se formează, iar când aceasta nu mai apare se adaugă legumele de mai sus, curăţate şi tăiate în bucăţi măricele. Când este totul fiert, se dă cratiţa la o parte, se strecoară supa, iar zarzavatul se pune separat într-un castron. Acesta va fi servit la masă, separat, iar fiecare îşi va alege şi va servi doar legumele dorite, în cantităţile dorite. Între timp preparăm găluştele.

GăluşteMod de preparare

Într-o farfurie adăugăm oul, bicarbonatul şi două linguri de griş, apoi le frecăm bine până obţinem o pastă pe care o lăsăm să se odihnească. Într-o cratiţă separat punem la fiert apă cu un praf de sare, iar când aceasta clocoteşte dăm focul încet şi începem să adăugăm cu o lingură găluştele. Când am terminat de adăugat găluştele, punem un capac peste cratiţă şi le lăsăm să fiarbă 20 minute, tot la foc mic.

Supă cu găluşte de griş

După cele 20 minute, scoatem găluştele din cratiţa în care le-am fiert separat şi le adăugăm în supa de vită strecurată. La final adăugăm în supă piperul măcinat şi pătrunjelul tocat fin.


Supă de vită cu găluşte de griş publicat: 2014-05-14T07:40:42+03:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+03:00 by Reţete începători