Prepararea urzicilor necesită migală şi răbdare pentru curăţarea şi pregătirea lor, însă micul efort suplimentar va avea ca rezultat savurarea unei mâncări aparte cu gust unic: mâncarea de urzici.
1. Ingrediente
a) 1 kg urzici;
b) 2 linguri ulei;
c) 2-3 căţei usturoi;
d) 1 lingură făină;
e) puţin lapte.
2. Mâncare de urzici – Mod de preparare
1. curăţăm şi spălăm urzicile pe rând sub jet continuu de apă;
2. pregătim o oală cu apă;
3. punem urzicile în oală şi le fierbem timp de aproximativ 30 minute;
4. strecurăm urzicile;
5. le tocăm mărunt;
6. pregătim o cratiţă;
7. turnăm uleiul;
8. adăugăm urzicile tocate;
9. adăugăm făina;
10. adăugăm usturoiul tăiat mărunt;
11. punem puţină sare;
12. amestecăm totul;
13. pentru a obţine grosimea dorită vom turna după preferinţe puţin lapte şi puţin din zeama în care am fiert urzicile;
14. punem cratiţa cu mâncarea de urzici la foc mic să fiarbă circa 8-10 minute.
Poftă bună!
Aşa arată mâncarea de urzici
3. Cu ce se serveşte mâncarea de urzici
Mâncarea de urzici se poate servi cu:
a) ouă ochiuri;
b) mămăligă;
c) cârnaţi prăjiţi;
d) diverse fripturi.