Prepararea urzicilor necesită migală şi răbdare pentru curăţarea şi pregătirea lor, însă micul efort suplimentar va avea ca rezultat savurarea unei mâncări aparte cu gust unic: mâncarea de urzici.
Ingrediente
– 1 kg urzici
– 2 linguri ulei
– 2-3 căţei usturoi
– 1 lingură făină
– puţin lapte.
Mâncare de urzici – Mod de preparare
Urzicile se curăţă şi se spală pe rând sub jet continuu de apă. Se pun la fiert într-un vas cu apă timp de aproximativ 30 minute. Se strecoară urzicile apoi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se pune uleiul apoi se adaugă urzicile tocate.
Adăugăm în continuare făina şi usturoiul tăiat mărunt, puţină sare, apoi amestecăm totul. Pentru a obţine grosimea dorită vom turna după preferinţe puţin lapte şi puţin din zeama în care am fiert urzicile. Mâncarea de urzici se poate servi cu ouă ochiuri, cârnaţi prăjiti, diverse fripturi.