Mâncare de urzici

Prepararea urzicilor necesită migală şi răbdare pentru curăţarea şi pregătirea lor, însă micul efort suplimentar va avea ca rezultat savurarea unei mâncări aparte cu gust unic: mâncarea de urzici.


1. Ingrediente

a) 1 kg urzici;

b) 2 linguri ulei;

c) 2-3 căţei usturoi;

d) 1 lingură făină;

e) puţin lapte.


2. Mâncare de urzici – Mod de preparare

1. curăţăm şi spălăm urzicile pe rând sub jet continuu de apă;


2. pregătim o oală cu apă;

3. punem urzicile în oală şi le fierbem timp de aproximativ 30 minute;



4. strecurăm urzicile;

5. le tocăm mărunt;


6. pregătim o cratiţă;

7. turnăm uleiul;

8. adăugăm urzicile tocate;

9. adăugăm făina;

10. adăugăm usturoiul tăiat mărunt;

11. punem puţină sare;

12. amestecăm totul;


13. pentru a obţine grosimea dorită vom turna după preferinţe puţin lapte şi puţin din zeama în care am fiert urzicile;

14. punem cratiţa cu mâncarea de urzici la foc mic să fiarbă circa 8-10 minute.

Poftă bună!



Aşa arată mâncarea de urzici

Mâncare de urzici


3. Cu ce se serveşte mâncarea de urzici

Mâncarea de urzici se poate servi cu:

a) ouă ochiuri;

b) mămăligă;

c) cârnaţi prăjiţi;

d) diverse fripturi.




Mâncare de urzici publicat: 2025-07-03T12:33:01+02:00, actualizat: 2025-07-03T13:05:48+02:00 by Reţete începători