Tocană de legume cu orez

Haideţi să facem azi un felul doi comunist! Desigur, biata mâncare nu are nimic de-a face cu relele comunismului, doar că aceasta se găsea din abundenţă pe rafturile din orice Alimentară a anilor ’80.

Tocană de legume scria pe etichetă şi tare îmi plăcea încă de atunci. Acum, de fiecare dată cand o preparăm, o mănânc cu poftă şi-mi amintesc: gustul de atunci şi imaginea rafturilor pline cu borcane. Dar să vedem care este reţeta vechiului preparat, tocană de legume cu orez, ardei, ceapă şi roşii.

Ingrediente

– 1/2 cană orez
– 3 ardei graşi
– 1 ceapă
– 1 legătură pătrunjel
– 5-6 roşii (sau bulion).

Tocană de legume cu orez – Mod de preparare

Se curăţă ardeiul, se taie feliuţe şi se căleşte cu un strop de ulei. Când s-a rumenit puţin, peste ardei se pune ceapa tăiată mărunt şi se amestecă continuu să nu se ardă. Apoi se adaugă orezul, se amestecă totul şi se pune apă cât să acopere orezul. Se lasă la fiert la foc mic. Se curăţă roşiile, se taie mărunt şi se adaugă peste orez. Mai lăsăm să fiarbă vreo 10 minute şi adăugăm sare după gust.

Tocană de legume cu orez

Opţional, pentru a da savoare, putem adăuga şi 1/2 linguriţă de zahăr. La sfârşit se dă cratiţa de pe foc şi se adaugă patrunjelul tocat mărunt. Tocana de legume cu orez este la fel de buna atât caldă cât şi rece.Tocană de legume cu orez publicat: 2017-09-29T09:36:45+02:00, actualizat: 2017-09-29T10:54:50+02:00 by Reţete începători