Plăcintă cu mere

Plăcinta cu mere este un desert pe care îl putem face indiferent de anotimp. Merele sunt accesibile oricui, iar plăcinta se face foarte uşor şi repede.

Ingrediente

– 3 căni făină
– 2 ouă
– 1 pachet margarină
– 2 linguri de untură
– 1 cană lapte
– 2 plicuri scorţişoară
– 15 mere
– 1 plic praf de copt
– 3 linguri de zahăr.

Plăcintă cu mere – Mod de preparare

Într-un castron mai mare se cerne făina, se pune în cana de lapte pliculeţul de praf de copt, se amestecă bine şi se toarnă laptele peste făină. Se adaugă restul ingredientelor, mai puţin un gălbenuş pe care îl utilizăm la final pentru a unge prăjitura. Se frământă bine aluatul şi se taie în două părţi egale.

Pregătim tava în care coacem prăjitura după cum urmează: se unge cu un strop de ulei şi se tapetează cu făină.

Între timp curăţăm merele de coajă şi le dăm prin răzătoare. Se storc bine de zeamă, se adaugă pliculeţele de scorţişoară şi 3 linguri de zahăr.

Plăcintă cu mere

Se pune prima foaie în tavă, se adaugă şi se întind uniform merele stoarse, apoi deasupra adăugăm cea de-a doua foaie. Înainte să băgăm plăcinta la cuptor, o înţepăm cu o furculiţă din loc în loc.

Punem tava în cuptor şi o coacem 30 minute la foc potrivit. Cu 10 minute înainte, scoatem tava şi o ungem cu gălbenuşul rămas, apoi o ţinem din nou în cuptor până capătă o culoare rumenă. La sfârşit pudrăm plăcinta de mere cu zahăr farin.Plăcintă cu mere publicat: 2018-09-05T12:05:59+03:00, actualizat: 2018-09-05T13:48:16+03:00 by Reţete începători