Plăcinta cu mere este un desert pe care îl putem face indiferent de anotimp.
Merele sunt accesibile oricui, iar plăcinta se face foarte uşor şi repede.
1. Ingrediente
a) 3 căni făină;
b) 2 ouă;
c) 1 pachet margarină;
d) 2 linguri untură;
e) 1 cană lapte;
f) 2 plicuri scorţişoară;
g) 15 mere;
h) 1 plic praf de copt;
i) 3 linguri zahăr.
2. Plăcintă cu mere – Mod de preparare
1. pregătim un castron mai mare;
2. cernem făina;
3. într-o cană turnăm laptele;
4. adăugăm pliculeţul de praf de copt;
5. le amestecăm bine;
6. turnăm laptele peste făină;
7. adaugăm restul ingredientelor (mai puţin un gălbenuş pe care îl utilizăm la final pentru a unge prăjitura);
8. frământăm bine totul;
9. tăiem aluatul obţinut în două părţi egale;
10. pregătim tava în care coacem prăjitura;
11. ungem tava cu un strop de ulei;
12. tapetăm tava cu făină;
13. curăţăm merele de coajă;
14. dăm merele prin răzătoare;
15. stoarcem bine merele de zeamă;
16. adăugăm pliculeţele de scorţişoară;
17. adăugăm 3 linguri de zahăr;
18. punem prima foaie în tavă;
19. adăugăm şi întindem uniform merele stoarse;
20. deasupra adăugăm cea de-a doua foaie;
21. înţepăm plăcinta cu o furculiţă din loc în loc;
22. punem tava în cuptor;
23. coacem plăcinta 30 minute la foc potrivit;
24. cu 10 minute înainte, scoatem tava şi ungem plăcinta cu gălbenuşul rămas;
25. ţinem din nou plăcinta în cuptor până capătă o culoare rumenă;
26. la sfârşit pudrăm plăcinta de mere cu zahăr farin.
Poftă bună!
Plăcintă cu mere

