Plăcintă cu mere

Un desert pe care îl fac indiferent de anotimp, merele sunt accesibile oricui, iar această prăjitură se face uşor şi repede.

Ingrediente

– 3 căni faină
– 2 ouă
– 1 pachet margarină
– 2 linguri de untură
– 1 cană lapte
– 2 plicuri scorţişoară
– 15 mere
– 1 plic praf de copt
– 3 linguri de zahăr

Într-un castron mai mare se cerne făina, se pune în cana de lapte pliculeţul de praf de copt, se amestecă bine şi se toarnă laptele peste faină. Se adaugă restul ingredientelor, păstrăm un gălbenuş pentru a unge prăjitura. Se frământă bine aluatul, se taie în două părţi egale. Pregătim tava în care coacem prăjitura după cum urmează, se unge cu un strop de ulei şi se tapetează cu făină, între timp curăţăm merele de coajă şi le dăm prin răzătoare. Se storc bine de zeamă, se adaugă pliculeţele de scorţişoară şi 3 linguri de zahăr.

Plăcintă cu mere

Se pune prima foaie în tavă, se adaugă şi merele stoarse, deasupra venim cu cea de-a doua foaie. Înainte să o băgăm la cuptor înţepăm prăjitura cu o furculiţă din loc în loc, apoi se bagă tava la cuptor şi se coace 30 minute la foc potrivit. Înainte cu 10 minute se scoate tava şi se unge cu gălbenuş, se bagă din nou la cuptor până capătă o culoare rumenă. La sfârşit se pudrează cu zahăr farin.


Plăcintă cu mere publicat: 2013-05-12T08:05:59+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători