Pe lângă drob, ciorba de miel este al doilea preparat ce nu trebuie să lipsească de la masa pascală.
Nu te poţi bucura de masa de Paşte, oricât de bogată ar fi, dacă nu guşti şi anul acesta din borşul de miel tradiţional!
Nu mâ gândesc decât la… borş, acru, smântână, verdeaţă proaspătă, cărniţă fragedă de miel… dar… să trecem la treabă!
Iată şi reţeta de ciorbă de miel care nu este deloc complicată.
I. Reţeta Ciorbă de miel
(ciorbă de miel tradițională, borş de miel pentru Paşte)
1. Ingrediente
a) 1 kg carne de miel, cap, șiră, coaste;
b) 1 l borş;
c) 1 morcov;
d) 1 pătrunjel;
e) 1 ceapă;
f) verdeaţă;
g) cozi de ceapă verde;
h) 3 linguri orez;
i) 2 linguri smântână;
j) 1 gălbenuş de ou;
k) 2 l apă;
l) sare.
2. Ciorbă de miel – Mod de preparare
Se fierb în apa cu sare, capul şi bucăţile de carne de miel.
Imediat ce dă în clocot, se spumuieşte şi se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa, toate tăiate mărunt.
Când sunt fierte, se toarnă borşul care a fost fiert separat, se pun frunzele de pătrunjel şi cozile de ceapă verde, tăiate fin.
Adăugăm şi orezul, care a fost curăţat şi spălat în prealabil.
După ce se fierbe şi orezul, ciorba de miel se gustă de acru şi se drege în castron cu un gălbenuş şi cu smântână.
Poftă bună!