Ciorbă de miel

Pe lângă drob, ciorba de miel este al doilea preparat ce nu trebuie să lipsească de la masa pascală. Iată şi reţeta care nu este deloc complicată:

Ingrediente

– 2 l apă
– 1 l borş
– 1 kg carne de miel
– 1 morcov
– 1 pătrunjel
– 1 ceapă
– verdeaţă
– cozi de ceapă verde
– 3 linguri de orez
– sare
– 2 linguri smântână
– 1 gălbenuş de ou

Reţeta Ciorbă de miel

Se fierb în apa cu sare, capul şi bucăţile de carne de miel. Imediat ce dă în clocot, se spumuieşte şi se adaugă morcovul, pătrunjelul şi ceapa, toate tăiate mărunt.

Ciorbă de miel

Când sunt fierte, se toarnă borşul care a fost fiert separat, se pun frunzele de pătrunjel şi cozile de ceapă verde, tăiate fin. Adăugăm şi orezul, care a fost curăţat şi spălat în prealabil. După ce fierbe şi orezul, se gustă de acru şi se drege în castron cu un gălbenuş şi cu smântână.

Ciorbă de miel publicat: 2017-04-07T17:32:39+00:00, actualizat: 2017-04-07T18:58:34+00:00 by Reţete începători