Pe lângă drob, ciorba de miel este al doilea preparat ce nu trebuie să lipsească de la masa pascală.
Nu te poţi bucura de masa de Paşte, oricât de bogată ar fi, dacă nu guşti şi anul acesta din borşul de miel tradiţional!
Nu mâ gândesc decât la… borş, acru, smântână, verdeaţă proaspătă, cărniţă fragedă de miel… dar… să trecem la treabă!
Iată şi reţeta de ciorbă de miel care nu este deloc complicată.
I. Reţeta Ciorbă de miel
1. Ingrediente
a) 1 kg carne de miel, cap, șiră, coaste;
b) 1 morcov;
c) 1 ceapă;
d) 1 pătrunjel;
e) cozi de ceapă verde;
f) 1 l borş;
g) 3 linguri orez;
h) 2 linguri smântână;
i) 1 gălbenuş de ou;
j) 2 l apă;
k) sare.
2. Ciorbă de miel – Mod de preparare
1. pregătim o oală mare;
2. turnăm apă şi adăugăm sare;
3. punem capul şi bucăţile de carne de miel;
4. fierbem până dă în clocot şi înlăturăm spuma de deasupra;
5. tăiem mărunt morcovul şi ceapa;
6. le adăugăm în oală;
7. fierbem borşul separat;
8. tăiem fin frunzele de pătrunjel şi cozile de ceapă verde;
9. când s-au fiert legumele, turnăm borşul în oală;
10. adăugăm pătrunjelul şi ceapa verde;
11. curăţăm şi spălăm orezul;
12. îl adăugăm în oală;
13. când s-a fiert orezul, gustăm de acru ciorba de miel;
14. dregem ciorba, mai întâi într-un castron, cu un gălbenuş şi cu smântână.
Poftă bună!
Aşa arată Ciorba de miel
Etichete
– Ciorbă de miel tradițională; borş de miel pentru Paşte.