Sfaturi utile (înlocuirea smântânii, păstrarea tortului, ficat mai gustos, păstrarea hreanului, glazură care nu crapă…)

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Înlocuirea smântânii

Smântâna din reţete se poate înlocui cu lapte şi unt (de exemplu, la 250 grame de smântână puneţi 220 ml de lapte şi 3 linguri de unt).

Păstrarea tortului

Tortul rămas se poate păstra în congelator într-o cutie închisă ermetic, ca să nu prindă mirosul altor alimente.

Ficat mai gustos

Ficatul care urmează să fie prăjit va avea un gust mai bun dacă se ţine în lapte 5-10 minute.

Compot de prune mai gustos

Compotul de prune va fi mai gustos dacă la fierbere adăugaţi câteva migdale şi 2-3 cuişoare.

Păstrarea lămâilor

Lămâile tăiate rămân proaspete 2-3 săptămâni dacă sunt aşezate cu partea feliată pe un strat de zahăr.

Păstrarea hreanului ras

Hreanul ras nu îşi va schimba culoarea dacă îl stropiţi cu puţin lapte.

Sfaturi utile (înlocuirea smântânii, pastrarea tortului, ficat mai gustos, păstrarea hreanului, glazură care nu crapă...)

Coacerea vinetelor fără a deveni amare

Vinetele se coc la foc iute. La foc lent se amărăsc.

Spumă perfectă din albuş

Albuşul se bate uşor spumă dacă se adăugă puţină sare.

Porumb fiert mai gustos

Porumbul fiert va fi mai gustos dacă în apa în care fierbe adăugaţi o căniţă cu lapte şi o lingură de zahăr.

Glazură de tort care nu crapă la tăiere

Glazura de ciocolată pentru tort nu va crăpa la tăiere dacă la 3 bucăţi de ciocolată se adaugă un ou întreg, totul se amestecă bine şi se întinde glazura imediat.

Stafide uniforme în aluat

Înainte de a pune stafidele sau nucile în prăjituri daţi-le mai întâi prin faină, astfel se vor încorpora uniform în aluat.

Usturoi fără dureri de stomac

Dacă apreciaţi gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiţi, încercaţi trucul următor: ungeţi vasul în care urmează să serviţi mâncarea cu un căţel de usturoi, astfel veţi avea parte de aromă fără a avea arsuri la stomac.


Sfaturi utile (înlocuirea smântânii, păstrarea tortului, ficat mai gustos, păstrarea hreanului, glazură care nu crapă…) publicat: 2018-03-16T13:35:22+00:00, actualizat: 2018-03-16T14:31:55+00:00 by Reţete începători