Drob de miel în prapur sau aluat

Una dintre vedetele sărbătorii pascale este drobul de miel.

Acest preparat culinar tradiţional românesc este una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paşte, ce se serveşte la masă alături de pască şi ouă roşii.


I. Reţeta Drob de miel în prapur sau aluat


1. Ingrediente pentru drob

a) 500 g măruntaie de miel (inimă, ficat, plămâni);

b) prapur [var: prapor];

c) 2 ouă;

d) 1 felie pâine;

e) 1 lingură smântână;

f) 1 lingură verdeaţă tocată;

g) 2 fire ceapă verde;

h) 1 lingură untură;

i) sare;

j) piper.



Pentru cine nu agreează prapurul, se poate face foarte bine şi în aluat.


2. Ingrediente pentru aluat (în loc de prapur)

a) 1 ou;

b) 150 g făină;

c) 1 lingură untură;

d) sare.

Se face un aluat fraged cu cantităţile de mai sus.


3. Drob de miel – Mod de preparare

1. trecem prin maşina de tocat măruntaiele de miel;

2. adăugăm ouăle;

3. adăugăm puţin miez de pâine înmuiat în lapte;

4. punem sare şi un praf de piper;

5. adăugăm smântâna;



6. tocăm mărunt mărarul, pătrunjelul şi ceapa verde;

7. adăugăm verdeaţa peste cele de mai sus;


8. spălăm bine prapurul, în mai multe ape;


9. ungem cu puţină untură o cratiţă cu marginile joase;

10. întindem prapurul în cratiţă (astfel încât să rămână mult şi pe margini şi să poată fi întors deasupra peste umplutură);


11. punem umplutura peste prapur în cratiţă;

12. o întindem cu o lingură ca să fie stratul de aceeaşi grosime;

13. întoarcem marginile prapurului deasupra, spre interior;

14. punem cratiţa la copt în cuptor.



Drobul de miel se serveşte întreg sau gata tăiat în felii.

Poftă bună!


Drob de miel în prapur sau aluat

Drob de miel în prapur sau aluat




Drob de miel în prapur sau aluat publicat: 2025-04-16T12:05:40+02:00, actualizat: 2025-04-16T12:47:05+02:00 by Reţete începători