Drob de miel în prapur sau aluat

Una dintre vedetele sărbătorii pascale este drobul de miel.

Acest preparat culinar tradiţional românesc este una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paşte, ce se serveşte la masă alături de pască şi ouă roşii.



I. Reţeta Drob de miel în prapur sau aluat


1. Ingrediente pentru drob

a) 500 g măruntaie de miel (inimă, ficat, plămâni);

b) prapur [var: prapor];

c) 2 ouă;

d) 1 felie pâine;

e) 1 lingură smântână;

f) 1 lingură verdeaţă tocată;



g) 2 fire ceapă verde;

h) 1 lingură untură;

i) sare;

j) piper.


Pentru cine nu agreează prapurul, se poate face foarte bine şi în aluat.

2. Ingrediente pentru aluat (în loc de prapur)

a) 1 ou;

b) 150 g făină;



c) 1 lingură untură;

d) sare.

Se face un aluat fraged cu cantităţile de mai sus.


3. Drob de miel – Mod de preparare

Se trec prin maşina de tocat măruntaiele de miel.

Se adaugă ouăle, puţin miez de pâine înmuiat în lapte, sare, un praf de piper, smântână şi verdeaţă multă (mărar, pătrunjel şi ceapă verde), toate tocate mărunt.



Se spală prapurul bine, în mai multe ape.

Se unge puţin cu untură o tigaie cu marginile joase.

Se întinde prapurul în tigaie astfel încât să rămână mult şi pe margini şi să poată fi întors deasupra peste umplutură.

Se pune umplutura peste prapur în tigaie, se aşează cu o lingură ca să fie stratul de aceeaşi grosime şi se întorc marginile prapurului deasupra.

Se coace la cuptor.


Drobul de miel se serveşte întreg sau gata tăiat în felii.

Poftă bună!



Drob de miel în prapur sau aluat

Drob de miel în prapur sau aluat




Drob de miel în prapur sau aluat publicat: 2024-05-03T11:05:40+02:00, actualizat: 2024-05-04T07:28:23+02:00 by Reţete începători