Lichior de gutui (la urgenţă)

Ţi-a venit acum o poftă nebună să bei rapid un lichior de gutui?

Soluţii există, reţete complicate, îl prepari acum şi îl bei peste câteva săptămâni.

Dar dacă pofteşti acum, sau ai musafiri peste câteva ore, nu poţi aştepta săptămâni!



Îţi ofer azi o reţetă ultra simplă şi rapidă, care se face la urgenţă!

Pofteşti acum un lichior de gutui?

Nicio problemă, îl bei în casa ta, în maxim 1 oră!


I. Reţeta Lichior de gutui (la urgenţă)


1. Ingrediente

a) 1 gutuie medie;

b) 2 linguri zahăr;



c) 330 ml vodcă/rom de 40° (fără aromă);

d) 2 căni apă.


2. Lichior de gutui (la urgenţă)Mod de preparare

1. spălăm gutuia;

2. tăiem coaja (sau nu), scoatem miezul şi semiţele din gutuie;

3. tăiem gutuia cubuleţe (sau felii) mici;



4. pregătim o cratiţă mică;

5. punem zahărul în cratiţă;

6. adăugăm gutuia tăiată cubuleţe;

7. turnăm 2 căni de apă;

8. fierbem totul la foc mediu timp de 30 minute;

9. amestecăm uşor periodic;



10. luăm cratiţa de pe foc;

11. lăsăm să se răcească de tot;


12. când e rece scoatem cuburile de gutuie într-un castron separat;

13. punem castronul în frigider;


14. turnăm vodca/romul peste zeama rămasă în cratiţă;

15. amestecăm totul uşor;



16. opţional strecurăm lichiorul dacă e nevoie;

17. punem lichiorul de gutui la rece aproximativ 1 oră.


18. punem în pahare câteva bucăţi de gutuie (din castronul din frigider);

19. turnăm peste acestea lichiorul de gutui.

Se consumă imediat.

Sete bună!



Aşa arată Lichiorul de gutui (la urgenţă)

Lichior de gutui



II. Adaosuri opţionale în lichiorul de gutui


Reţeta Lichior de gutui (la urgenţă) se poate completa, după preferinţe, cu:

a) 1/4 linguriţă esenţă de vanilie;

b) 1/4 linguriţă scorţişoară;

c) 1/2 plic de zahăr vanilat.


III. Sfat (pentru lucrul cu gutui)


Pentru a nu oxida, cuburile sau feliile de gutuie se stropesc cu suc de lămâie şi se acoperă rapid cu zahăr.


Etichete

– Reţeta gutuiată; gutuiată preparare, birsalma likőr.




Lichior de gutui (la urgenţă) publicat: 2024-11-09T15:26:47+02:00, actualizat: 2024-11-09T16:31:48+02:00 by Reţete începători