Mâncare de fasole galbenă păstăi

O mâncare gustoasă pe care o facem în special vara este mâncarea de fasole galbenă pastăi.

Mâncarea de fasole galbenă nu se face greu şi este de sezon.

Este ideală ca garnitură la orice fel de friptură, sau poate fi doar un simplu şi rapid felul doi.



I. Reţeta Mâncare de fasole galbenă păstăi


1. Ingrediente


a) 500 gr. fasole galbenă păstăi;

b) 2-3 linguri bulion;

c) 3 cepe;

d) mărar;

e) ulei;

f) sare;

g) piper.



2. Mod de preparare Mâncare de fasole galbenă păstăi


1. curăţăm ceapa şi o spălăm;

2. tăiem ceapa mărunt;

3. punem ceapa într-o cratiţă cu ulei la prăjit;

4. amestecăm continuu să nu se ardă;

5. spălăm fasolea păstăi;

6. când ceapa capătă o culoare rumenă, adăugăm fasolea păstăi;



7. punem 2 căni de apă;

8. lăsăm totul să fiarbă;

9. când fasolea este fiartă, adăugăm bulionul;

10. potrivim de sare şi piper după gustul fiecăruia;

11. curăţăm, spălăm şi tocăm mărunt mărarul;

12. adăugăm mărarul;

13. mai lăsăm mâncarea de fasole galbenă păstăi la fiert câteva minute.

Poftă bună!



Exemplu de felul 2 – Mâncare de fasole galbenă păstăi

Exemplu de felul 2 - Mâncare de fasole galbenă păstăi


II. De ce este bine să consumi fasole galbenă pastăi

Fasolea galbenă păstăi este foarte benefică deoarece:


a) este o importantă sursă vegetală de fier organic;

b) împiedică asimilarea zaharurilor şi reglează nivelul de zahăr din sânge;

c) conţine vitamina A, vitamina C, magneziu, potasiu, acizi graşi Omega 3;

d) scade colesterolul negativ, împiedică depunerea acestuia pe pereţii vaselor de sânge;

e) ajută la prevenirea constipaţiei;

f) are efect antiinflamator şi antioxidant;



g) are o acţiune depurativă şi antitoxică;

h) reduce riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer;

i) reglează producţia de hormoni din corp;

j) ajută la vindecarea rănilor şi a oaselor;

k) este benefică pentru fertilitatea bărbaţilor;

l) reduce riscul pierderii sarcinilor la femei.




Mâncare de fasole galbenă păstăi publicat: 2023-10-02T08:36:47+03:00, actualizat: 2023-10-02T09:14:49+03:00 by Reţete începători