Mâncare de fasole galbenă păstăi

O mâncare gustoasă pe care o facem în special vara este mâncarea de fasole galbenă pastăi. Nu se face greu şi este de sezon.

Mâncarea de fasole galbenă este ideală ca garnitură la orice fel de friptură, sau poate fi doar un simplu şi rapid felul doi.

Ingrediente

– 500 grame fasole galbenă păstăi
– 2-3 linguri bulion
– 3 cepe
– sare
– piper
– mărar tocat mărunt
– ulei.

Mâncare de fasole galbenă păstăi – Mod de preparare

Curăţăm ceapa, o spălăm, o tăiem mărunt şi o punem într-o cratiţă cu ulei la prăjit, amestecând continuu să nu se ardă. Când ceapa capătă o culoare rumenă, adăugăm fasolea păstăi care la rândul ei a fost spălată. Punem 2 căni de apă şi lăsăm să fiarbă.

Mâncare de fasole galbenă păstăi

Când fasolea este fiartă, se adaugă bulionul şi se potriveşte de sare şi piper după gustul fiecăruia. La final adăugăm şi mărarul care a fost curăţat, spălat şi tocat mărunt, apoi mai lăsăm totul la fiert câteva minute.

Mâncare de fasole galbenă păstăi publicat: 2017-05-13T10:36:47+00:00, actualizat: 2017-05-13T10:36:47+00:00 by Reţete începători