Hrean ras în oţet

Hreanul ras este oricând binevenit în special pe lângă fripturi. La ultima masă de exemplu a fost atât de apreciat încât borcanul a fost… pur şi simplu luat la pachet :)

Este drept că atunci când îl servim vedem adesea mesenii înlăcrimaţi de tăria să, însă nu ne lăsăm noi cu una cu două! Vreţi să aflaţi reţeta? Este mai mult decât simplă. Trebuie să vă avertizăm însă că prepararea sa vă poate „afecta lacrimal”… aşadar lăsaţi un geam larg deschis!

Ingrediente

– 2 rădăcini de hrean
– 2 linguri de oţet
– 1/2 linguriţă de zahăr
– 1/2 linguriţă de sare
– 1 cană de apă

Hrean ras în oţet – Mod de preparare

Mai întâi răzuim hreanul pe răzătoarea cea mai măruntă. Preparăm saramura amestecând apa, oţetul, zahărul şi sarea, apoi gustăm şi ajustăm dacă este nevoie. Adăugăm treptat zeama peste hreanul răzuit şi amestecăm uşor până obţinem grosimea dorită.

Hrean ras în oţet

Hreanul ras în forma finală trebuie să rămână uşor zemos. Se toarnă apoi în borcane şi se pune la rece. De preferinţă, pentru a-şi păstra culoarea albă, prospeţimea şi tăria, hreanul se prepară cu maxim câteva săptămâni înainte de a fi consumat.Hrean ras în oţet publicat: 2018-10-03T08:23:05+02:00, actualizat: 2018-10-03T09:26:05+02:00 by Reţete începători