Hrean ras în oţet

Hreanul ras este oricând binevenit în special pe lângă fripturi.

La ultima masă de exemplu a fost atât de apreciat încât borcanul a fost… pur şi simplu luat la pachet :)

Este drept că atunci când îl servim vedem adesea mesenii înlăcrimaţi de tăria să, însă nu ne lăsăm noi cu una cu două!

Vreţi să aflaţi reţeta? Este mai mult decât simplă.

Trebuie să vă avertizăm însă că prepararea sa vă poate afecta lacrimal... aşadar lăsaţi un geam larg deschis!


1. Ingrediente

a) 2 rădăcini hrean;

b) 2 linguri oţet;

c) 1/2 linguriţă zahăr;

d) 1/2 linguriţă sare;

e) 1 cană apă.



2. Hrean ras în oţet – Mod de preparare

1. răzuim hreanul pe răzătoarea cea mai măruntă;


2. amestecăm apa, oţetul, zahărul şi sarea;

3. gustăm şi ajustăm saramura dacă este nevoie;


4. adăugăm treptat saramura peste hreanul răzuit;

5. amestecăm uşor până obţinem grosimea dorită;

hreanul ras în forma finală trebuie să rămână uşor zemos.


6. turnăm hreanul în borcane;

7. punem la rece borcanele cu hrean ras.

Poftă bună!



* De preferinţă, pentru a-şi păstra culoarea albă, prospeţimea şi tăria, hreanul se prepară cu maxim câteva săptămâni înainte de a fi consumat.


Aşa arată hreanul ras în oţet

Hrean ras în oţet


Etichete

– Reţeta hrean ras la borcan; hrean la borcan pentru iarnă; hrean la borcan cu oţet.




Hrean ras în oţet publicat: 2025-10-24T11:23:05+02:00, actualizat: 2025-10-24T12:06:15+02:00 by Reţete începători