Pastă de peşte

Peştele este un sortiment de carne cu puţine calorii, necesar ochilor şi pielii, cu beneficii uimitoare pentru slăbit, memorie şi prevenirea osteoporozei.



Cum consumul moderat de peşte are efecte pozitive pe timp îndelungat asupra întregului organism, azi vom vedea cum se prepară pasta de peşte, un aperitiv gustos şi foarte uşor de făcut.


I. Reţeta Pastă de peşte


1. Ingrediente

a) 2 conserve de peşte (în ulei);

b) 3 ouă;

c) 100 g unt;

d) lămâie;

e) 10 măsline;



f) sare;

g) piper.


2. Pastă de peşte – Mod de preparare

1. pregătim un castron;

2. turnăm peştele cu tot cu uleiul din conserve;

3. pisăm peştele în castron;


4. fierbem ouăle tari apoi le decojim;

5. răzuim ouăle în castron;



6. punem un praf de sare;

7. punem un praf de piper;

8. adăugăm untul;


9. tăiem lămâia în două;

10. stoarcem în castron zeama de la o jumătate de lămâie;


11. amestecăm bine toate ingredientele din castron;

12. potrivim pe parcurs gustul de sare, piper şi zeamă de lămăie.



13. pregătim 2 castroane mai mici;

14. punem pasta de peşte în castroane;

15. ornăm suprafeţele cu jumătăţi de măsline, felii de lămăie, bucăţele de albuş de ou fiert etc;

16. punem castroanele la rece.


Înainte de a fi consumată, pasta de peşte trebuie scoasă din frigider cu câteva minute mai devreme, pentru ca untul rece din compoziţie să nu întărească preparatul.

Poftă bună!



Aşa arată Pasta de peşte

Pastă de peşte




Pastă de peşte publicat: 2024-04-10T11:11:45+02:00, actualizat: 2024-04-10T11:37:55+02:00 by Reţete începători