Friptură de miel

Carnea de miel, consumată cu moderaţie, are proprietăţi benefice pentru organism.

Acordaţi totuşi o atenţie sporită atunci când o consumaţi la masa pascală, tinând cont că aceasta se serveşte după un post îndelungat, în urma căruia organismul a suferit ceva modificări printr-o detoxifiere îndelungată.

Nu uitaţi să faceţi pauze mici între mese şi mai ales ar trebui să ştiţi că la friptura de miel este bine să consumaţi un pahar de vin alb sec.


I. Reţeta Friptură de miel


1. Ingrediente

a) 1 pulpă miel;

b) 1 pahar vin roşu;

c) 4-5 fire usturoi verde;

d) 1 linguriţă cimbru;

e) 1 linguriţă boia de ardei dulce sau iute;

f) 2 lămâi;

g) ulei.



2. Friptură de miel – Mod de preparare

1. curăţăm de pieliţe pulpa de miel;

2. o curăţăm de grăsimea în exces şi o dezosăm dacă e cazul;

3. tăiem pulpa în două părţi (opţional);


4. pregătim o tavă pentru friptură;

5. ungem tava cu ulei;

6. aşezăm carnea în tavă;


7. condimentăm pulpa de miel cu cimbru;

8. condimentăm pulpa cu boia de ardei dulce sau iute;



9. tocăm usturoiul verde;

10. îl adăugăm peste carne;


11. turnăm peste carne şi zeama de la lămâi;


12. introducem tava în cuptor pentru circa 60 minute.


13. după aceste minute, turnăm vinul peste friptură;

14. acoperim tava cu folie de aluminiu;

15. lăsăm la cuptor tava încă 20 minute.



La final putem servi friptura de miel cu garnitură de cartofi şi salată verde.

Poftă bună!


Friptură de miel

Friptură de miel


Etichete

– Friptură de miel la cuptor.




Friptură de miel publicat: 2025-04-17T11:52:31+02:00, actualizat: 2025-04-17T12:08:42+02:00 by Reţete începători