Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavatul nu ne lipseşte de la niciun fel de mâncare, indiferent de anotimp. Iarna, folosim zarzavat conservat astfel încât ciorbele şi mâncărurile vor avea aproape acelaşi gust bun ca şi în restul anului.

Conform obiceiurilor tradiţionale, ne facem din timp o rezervă conservată sub formă de zarzavat pentru ciorbe dup[ o reţetă de succes.

Reţeta Zarzavat pentru ciorbe

Ingrediente

– 1 kg. ardei gras
– 1 kg. gogoşari
– 2 legături pătrunjel
– 1 kg. suc de roşii
– 400 gr. sare
– 1 plic conservant.

Zarzavat pentru ciorbe – Mod de preparare

Se spală foarte bine toate legumele. Gogoşarii şi ardeii se taie feliuţe, pătrunjelul se taie mărunt, apoi se amestecă toate acestea. Se adaugă sucul de roşii, sarea şi se lasă la macerat până a doua zi. Din când în când amestecăm zarzavatul.

Zarzavat pentru ciorbe

Într-un castron separat punem 2 linguri de zarzavat, conservantul şi le amestecăm. Apoi le adăugăm peste restul compoziţiei şi amestecăm bine totul. Punem zarzavatul în borcane, iar pentru consum se pot pune şi în frigider. Adăugăm zarzavatul conservat în ciorbe, supe sau diferite mâncăruri, 1-2 linguri, după gust.Zarzavat pentru ciorbe publicat: 2020-08-08T09:03:12+03:00, actualizat: 2020-08-08T11:03:12+03:00 by Reţete începători