Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavatul nu ne lipseşte de la niciun fel de mâncare, indiferent de anotimp.

Iarna, folosim zarzavat conservat astfel încât ciorbele şi mâncărurile vor avea aproape acelaşi gust bun ca şi în restul anului.

Conform obiceiurilor tradiţionale, ne facem din timp o rezervă conservată sub formă de zarzavat pentru ciorbe după o reţetă de succes.


Reţeta Zarzavat pentru ciorbe


1. Ingrediente

a) 1 kg ardei gras;

b) 1 kg gogoşari;

c) 2 legături pătrunjel;

d) 1 kg suc de roşii;

e) 400 gr sare;

f) 1 plic conservant.



2. Zarzavat pentru ciorbe – Mod de preparare

1. spălăm foarte bine toate legumele;


2. tăiem feliuţe gogoşarii şi ardeii;

3. tăiem mărunt pătrunjelul;

4. amestecăm toate acestea;


5. turnăm sucul de roşii;

6. adăugăm sarea;

7. lăsăm totul la macerat până a doua zi;

8. din când în când amestecăm zarzavatul;


9. într-un castron separat punem 2 linguri de zarzavat;

10. adăugăm conservantul;

11. le amestecăm bine;


12. punem amestecul cu conservant peste restul zarzavatului;

13. amestecăm bine totul;


14. punem zarzavatul pentru ciorbe în borcane.



Zarzavatul conservat se poate utiliza în ciorbe, supe sau diferite mâncăruri, adăugând 1-2 linguri, după gust.

Poftă bună!


Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe




Zarzavat pentru ciorbe publicat: 2025-09-26T07:03:12+02:00, actualizat: 2025-09-26T07:49:18+02:00 by Reţete începători