Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavatul nu-mi lipseşte de la niciun fel de mâncare, indiferent de anotimp. Iarna, folosesc zarzavat conservat astfel încât ciorbele şi mâncărurile vor avea aproape acelaşi gust bun ca şi în restul anului.

Ingrediente

– 1 kg. ardei gras
– 1 kg. gogoşari
– 2 legături pătrunjel
– 1 kg. suc de roşii
– 400 gr. sare
– 1 plic conservant

Toate legumele se spală foarte bine. Gogoşarii şi ardeii se taie feliuţe, pătrunjelul se taie mărunt apoi se amestecă. Se adaugă sucul de roşii, sarea şi se lasă la macerat până a doua zi. Din când în când amestecăm zarzavatul.

Zarzavat pentru ciorbe

Într-un castron se pun separat 2 linguri de zarzavat, adăugăm conservantul, apoi amestecăm bine cu restul compoziţiei. Se pune zarzavatul în borcane şi se poate pune şi în frigider. Adăugăm la ciorbe, supe sau diferite mâncăruri 1-2 linguri, după gust.


Zarzavat pentru ciorbe publicat: 2013-12-31T14:03:12+00:00, actualizat: 2017-01-23T09:58:18+00:00 by Reţete începători