O prăjitură dulce, simplă şi „durabilă”? Cornuleţele cu rahat sunt o opţiune serioasă prin simplitatea preparării şi avantajul de a putea fi servite zile la rând, „dozat” la mese, deoarece se pot păstra mai multe zile fără probleme.
Ingrediente
– 250 gr. untură
– 1 cutie de smântână
– făină cât cuprinde (~700 gr.)
– 2 linguri de zahăr
– 150 ml. lapte
– 300 gr. rahat
– 300 gr. zahăr farin.
Cornuleţe cu rahat – Mod de preparare
Se cerne făina, se face o gaură în mijloc şi se pune untura. În lapte se pune zahărul şi se se adaugă peste untură. Adăugăm şi restul ingredientelor şi începem să frământăm uşor. Se întinde foaia, se taie în pătrate, apoi în centrul fiecărui pătrat se adaugă o bucăţică de rahat.
Se unge tava cu ulei şi se tapetează cu făină. Se împăturesc cornuleţele şi se aşează în tavă. Se bagă tava la cuptor şi se ţine 25 minute la foc potrivit. Avem grijă să nu le ardem, verificând din când în când. După coacere, se scot cornuleţele şi se tăvălesc în zahărul farin.