Ouă umplute (cu sau fără pate de ficat)

Ouăle umplute (cu sau fără pate de ficat) sunt un alt aperitiv pe care îl pregătesc la orice masă festivă, uşor de preparat şi care se consumă foarte repede.


Ouăle sunt cunoscute ca un aliment:

a) cu puţine calorii;

b) bogat în calciu;

c) cu importante calităţi nutritive.



Totuşi nu trebuie să abuzăm de acest aliment, pe săptămână ideal ar fi să mâncăm 2-3 ouă.


Reţeta Ouă umplute (cu sau fără pate de ficat)


1. Ingrediente pentru ouăle umplute

a) 10 ouă;

b) 1 lingură unt;

c) 1 lingură muştar;

d) opţional 200 g pate de ficat;



e) zeama de la 1 lămâie;

f) sare;

g) piper.


2. Ingrediente pentru maioneză

a) 3 gălbenuşuri;

b) 300 ml ulei;

c) 1 linguriţă muştar;

d) 1 linguriţă zeamă de lămâie;



e) sare;

f) piper.


3. Ouă umplute – Mod de preparare


3.1. Pregătirea ouălor


1. fierbem ouăle tari;

2. punem ouăle în apă rece (pentru a putea fi curăţate uşor);

3. tăiem ouăle pe jumătate şi scoatem gălbenuşurile;

4. tăiem un pic jumătăţile cu capul rotunjit (pentru ca ouăle să fie stabile ca nişte păhărele);



3.2. Pregătirea umpluturii


5. pregătim un castron pentru umplutură;

6. trecem gălbenuşurile printr-o sită (ca să nu aibă cocoloaşe);

7. adăugăm untul;

8. punem sare;

9. punem piper;

10. punem lingura de muştar;



11. opţional putem adăuga şi pateul de ficat;

12. frecăm bine totul până obţinem o pastă;


3.3. Pregătirea maionezei


13. pregătim un castron pentru maioneză;

14. punem gălbenuşurile;

15. punem zeama de lămâie;

16. punem un praf de sare;



17. le amestecăm pe toate cu o lingură de lemn sau cu mixerul;

18. începem apoi să turnăm uleiul picătură cu picătură, freacând continuu;

– pentru reuşita unei maioneze perfecte, uleiul nu trebuie să fie foarte rece deoarece maioneza se poate tăia;

19. din când în când punem şi puţină zeamă de lămâie;

– dacă maioneza este reuşită dar prea groasă, putem adăuga căteva picături de apă.


3.4. Finalizarea ouălor umplute


20. pregătim un platou pentru ouăle umplute;

21. punem pe platou un pat de maioneză;



22. punem jumătăţile de ou;

23. umplem jumătăţile de ou cu pasta obţinută mai sus;

– umplerea o putem face cu un dispozitiv cu piston sau cu ajutorul unei pungi tăiate la vârf.

24. ornăm platoul cu felii de lămâie pe margine;

25. punem platoul cu ouă umplute la rece.

Poftă bună!



Aşa arată ouăle umplute

Ouă umplute




Ouă umplute (cu sau fără pate de ficat) publicat: 2023-12-17T10:37:27+02:00, actualizat: 2024-04-10T11:47:11+02:00 by Reţete începători