Sfaturi pentru curăţarea canapelei şi a fotoliilor

Curăţarea canapelelor şi a fotoliilor nu este o treabă tocmai uşoară.

Pe lângă faptul că este posibil să nu vă iasă o curăţare perfectă, puteţi produce chiar alterarea prematură a acestora.

Cel mai indicat este să chemaţi de exemplu o firmă de spălare canapele ce se va ocupa de orice aspect al curăţeniei canapelelor şi fotoliilor şi în plus va putea face şi alte operaţii de curăţare conexe în camera în care să află mobilierul.



Dacă totuşi vă ambiţionaţi să vă descurcaţi singuri, iată câteva sfaturi de care să ţineţi cont pentru o reuşită cât mai sigură.


Sfaturi pentru curăţarea canapelei şi a fotoliilor


Primul pas este curăţarea părţilor mici ale canapelei şi fotoliilor.

Fie că sunt din lemn, metal sau plastic, acestea trebuie şterse de praf, apoi spălate cu cârpe şi soluţii potrivite tipului de material.

Aspirarea cu răbdare a zonelor de contact este următorul pas, ce trebuie făcut pentru îndepărtarea prafului şi a părului de animale, insistând în special în zonele ce se înnegresc cel mai tare.

Determinaţi apoi tipul de ţesătură şi materialele din componenţa canapelei şi fotoliilor, pentru a putea stabili ce putem utiliza pentru curăţare.



Firmele de curăţenie folosesc un aparat special de injecţie-extracţie şi o soluţie de apă caldă cu detergent special.

Va trebui să încercaţi cumva să imitaţi procedura, utilizând aşadar tehnici şi soluţii asemănătoare.

Metoda se pretează cel mai bine la canapele şi fotolii ce conţin burete.

Tehnica este simplă dar migăloasă şi constă în stropirea şi umezirea zonei cu probleme, frecarea propriuzisă pentru curăţare şi în final eliminarea apei (ideal a se face prin extracţie).


Utilizaţi dacă puteţi doar detergenţi sau combinaţii de detergenţi speciali, aşa cum folosesc şi firmele ce fac astfel de curăţări.

Să nu credeţi că putem freca, acolo, cu orice detergent, că merge şi aşa…

Nu, eu zic că dacă tot efectuăm această muncă, sau dacă plătim pe cineva să o facă, cu toţii ne dorim şi următoarele rezultate:

a) curăţarea ţesăturilor în profunzime;

b) eliminarea petelor normale şi a celor mai dificile;



c) întărirea fibrelor textile după spălare;

d) împrospătarea culorilor;

e) un parfum plăcut;

f) toate acestea cu efecte de durată cât mai lungă.

Şi asta nu e tot!

Ne mai dorim să nu existe riscul de toxicitate în urma utilizării detergentului şi bineînţeles să nu existe nici riscul de producere a vreunei alergii.

Aşadar nu merge chiar cu orice detergent, nu?

În plus, nu va exista riscul degradării materialelor din componenţă, iar canapelele şi fotoliile îşi vor recăpăta frumuseţea şi strălucirea.



Ştiu că pare destul de des, însă curăţarea tapiţeriilor trebuie să se facă repetat, la intervale de aproximativ 6 luni.

Doar astfel se va putea menţine o curăţenie corespunzătoare la suprafaţa şi în interiorul canapelei şi fotoliilor.

Nu vorbim doar de pete şi de praf, ci şi de microbi şi acarieni.

Cu alte cuvinte, când spunem că dorim curăţarea canapelei, trebuie neapărat să privim ambele laturi ale operaţiei, respectiv atât spălarea propriuzisă cât şi igienizarea mobilierului.


Aşadar, indiferent că avem de-a face cu materiale tip ţesături textile, materiale sintetice, piele, vinil sau catifea, puteţi încerca metoda tradiţională de curăţare manuală, puteţi încerca chiar şi soluţii băbeşti cu lapte sau albuş de ou, însă cea mai bună soluţie de curăţare a canapelelor şi fotoliilor rămâne totuşi cea a chemării unei firme specializate, ce nu va pleca până când apa utilizată la curăţare nu va ieşi curată, iar totul va fi curăţat în profunzime!



Curăţare canapea şi fotolii

Curăţare canapea şi fotolii




Sfaturi pentru curăţarea canapelei şi a fotoliilor publicat: 2024-05-31T09:06:11+02:00, actualizat: 2024-05-31T10:12:07+02:00 by Reţete începători