Pizza cu felii de pâine este un aperitiv ieftin şi la îndemâna oricui. Este foarte uşor de făcut şi poate fi personalizată periodic, după gustul şi preferinţele fiecăruia. În afară de reţeta de mai jos nu trebuie să mai menţionăm decât că este foarte gustoasă şi se consumă extrem de repede atunci când o preparăm…
Ingrediente
– 1 pâine
– 1 pahar de lapte
– 1 ceapă
– 1 buc. de slănină
– 6 feliuţe de salam
– 8 măsline
– 2 ouă
– 100 gr. brânză Telemea
– 2 linguri bulion.
Pizza cu felii de pâine – Mod de preparare
Se unge o tavă cu margarină. Se taie pâinea felii, se înmoaie fiecare felie în lapte şi se aşează feliile de pâine în tavă până o acoperim în totalitate. Într-o cratiţă cu un strop de ulei se pun la călit ceapa, slănina şi salamul, apoi le amestecăm continuu până capătă o culoare maronie, fără să le ardem. Turnăm peste feliile de pâine această compoziţie.
Înainte să băgăm tava la cuptor, batem separat ouăle, adăugăm brânza, apoi turnăm şi această compoziţie în tavă. Punem şi cele 2 linguri de bulion deasupra şi băgăm la cuptor tava pentru 25 minute. Măslinele se taie felii si se adaugă la final. Reţeta aceasta este de început, în continuare ea putând fi personalizată fără nicio teamă cu orice doriţi: caşcaval, felii de cârnaţi etc.