Chec cu cacao

Reţeta Chec cu cacao

Checul cu cacao este un desert binecunoscut, ce se face repede şi se consumă la fel de repede. Iată reţeta:

Ingrediente

– 1 pahar ulei
– 1 pahar lapte
– 1 1/2 pahar de zahăr
– 2 ouă
– 1 praf de copt
– 4 pahare de faină
– 2 linguri cacao

Sfat: ingredientele le măsurăm cu acelaşi pahar.

Chec cu cacao – Mod de preparare

Zahărul şi ouăle se bat spumă apoi se adaugă uleiul picătură cu picătură. Praful de copt se pune în lapte, se amestecă şi se adaugă peste compoziţia anterioară. În continuare se adaugă făina treptat amestecându-se continuu să nu se facă cocoloaşe.

Chec cu cacao

Într-o farfurie se pun 3 linguri de aluat şi se amestecă cu praful de cacao. Ungem tăvile cu ulei şi le tapetăm cu făină, punem aluatul, adăugăm amestecul cu cacao pe mijlocul tăvii şi îl deformăm uşor cu o furculiţă pentru a obţine un model frumos. Punem tăvile în cuptor la foc mare timp de 5 minute, apoi le mai ţinem la foc mic încă 20-25 minute.



Chec cu cacao publicat: 2018-05-12T07:49:39+02:00, actualizat: 2018-05-12T08:55:00+02:00 by Reţete începători