Chec cu cacao

Checul cu cacao este un desert binecunoscut, ce se face repede şi se consumă la fel de repede. Iată reţeta:


1. Ingrediente

a) 1 pahar ulei;

b) 1 pahar lapte;

c) 1,5 pahare zahăr;

d) 2 ouă;

e) 1 praf de copt;

f) 4 pahare făină;

g) 2 linguri cacao.

Sfat: ingredientele le măsurăm cu acelaşi pahar.



2. Chec cu cacao – Mod de preparare

1. batem spumă zahărul şi ouăle;

2. adăugăm uleiul picătură cu picătură;


3. turnăm laptele într-un castron;

4. adăugăm praful de copt;

5. le amestecăm bine;

6. turnăm peste compoziţia anterioară;


7. adăugăm apoi treptat făina;

8. amestecăm continuu ca să nu se facă cocoloaşe;


9. punem într-o farfurie 3 linguri de aluat;

10. îl amestecăm cu praful de cacao;


11. ungem tăvile cu ulei;

12. tapetăm tăvile cu făină;

13. punem aluatul în tăvi;

14. adăugăm amestecul cu cacao pe mijlocul tăvii şi îl deformăm uşor cu o furculiţă pentru a obţine un model frumos;



15. punem tăvile în cuptor la foc mare timp de 5 minute;

16. ţinem apoi checul cu cacao la foc mic încă 20-25 minute.

Poftă bună!


Aşa arată checul cu cacao

Chec cu cacao


Etichete

– Reţeta chec cu cacao.




Chec cu cacao publicat: 2025-06-03T12:49:39+02:00, actualizat: 2025-06-03T14:41:34+02:00 by Reţete începători