Chec cu cacao

Acum un desert binecunoscut, se face repede şi se consumă la fel de repede.

Ingrediente

– 1 pahar ulei
– 1 pahar lapte
– 1 1/2 pahar de zahăr
– 2 ouă
– 1 praf de copt
– 4 pahare de faină
– 2 linguri cacao

Sfat: ingredientele le măsurăm cu acelaşi pahar.

Zahărul şi ouăle se bat spumă apoi se adaugă uleiul picătură cu picătură. Praful de copt se pune în lapte, se amestecă şi se adaugă peste compoziţia anterioară. În continuare se adaugă făina treptat amestecându-se continuu să nu se facă cocoloaşe.

Chec cu cacao

Într-o farfurie se pun 3 linguri de aluat şi se amestecă cu cacaoa. Tăvile le ungem cu ulei şi le tapetăm cu făină, punem aluatul, adăugăm şi amestecul cu cacao pe mijlocul tăvii şi îl amestecăm uşor cu o furculiţă pentru a obţine un model frumos. Se băgă la cuptor 5 minute la foc mare, apoi se ţin la foc mic încă 20-25 minute.


Chec cu cacao publicat: 2013-04-29T18:49:39+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători