Compot de vişine sau caise

Reţeta de compot prezentată în continuare se poate pune în practică, la fel de bine, atât cu vişine cât şi cu caise.

Ce poate fi mai revigorant decât un castron rece de compot de vişine, dulce acrişor, sau de compot de caise, dulce aromat?

Reţeta Compot de vişine sau caise

Ingrediente

– 5 kg fructe (vişine sau caise)
– 1,5 kg zahăr
– 1 plic conservant.

Compot de vişine sau caise – Mod de preparare

Se spală bine fructele. În cazul caiselor se tare jumătăţi şi se scot sâmburii, păstrând fructele cât mai intacte, iar în cazul vişinelor se lasă întregi fără a scoate sâmburii. Pregătim borcanele şi simulăm pe viu: punem fructele în borcane până la nivelul dorit (cam două treimi), umplem apoi borcanele cu apă rece, apoi rasturnăm apa din borcane într-o cratiţă.

Compot-de-caise

Adăugăm zahărul în apă şi fierbem astfel siropul. Se opăresc pe rând fructele din fiecare borcan, dar nu le lăsăm mult ca să nu se înmoaie.

Compot-de-visine

Când fructele sunt opărite se pun la loc în borcan şi se adaugă câte un vârf de cuţit de conservant. La final adaugăm siropul, punem capacele şi înfăşurăm fiecare borcan în ziar. Le lăsăm la răcit până a doua zi.


Compot de vişine sau caise publicat: 2020-07-04T09:09:57+03:00, actualizat: 2020-07-04T10:27:51+03:00 by Reţete începători