Compot de vişine sau caise

Reţeta de compot prezentată în continuare se poate pune în practică, la fel de bine, atât cu vişine cât şi cu caise.

Să ne gândim doar la cât de revigorant este:

a) un castron rece de compot de vişine, dulce acrişor;

b) un castron rece de compot de caise, dulce aromat.



Reţeta Compot de vişine sau caise

(compot de vişine pentru iarnă, compot de caise pentru iarnă)


1. Ingrediente

a) 5 kg fructe (vişine sau caise);

b) 1,5 kg zahăr;

c) 1 plic conservant.


2. Compot de vişine sau caise – Mod de preparare

1. spălăm bine vişinele sau caisele;



2. pregătim fructele pentru compot (păstrându-le cât mai intacte);

2.a. tăiem caisele jumătăţi şi scoatem sâmburii;

2.b. lăsăm vişinele întregi, fără a scoate sâmburii;


3. pregătim o oală pentru fierberea compotului;


4. pregătim borcanele;


5. simulăm pe viu:

– punem fructele în borcane până la nivelul dorit (cam două treimi);

– umplem borcanele cu apă rece;

– rasturnăm apa din borcane în oală;



6. adăugăm zahărul în oala cu apă;

7. fierbem siropul;


8. opărim pe rând fructele din fiecare borcan, dar nu le lăsăm mult ca să nu se înmoaie;

9. când fructele sunt opărite le punem la loc în borcane;


10. adăugăm în borcane câte un vârf de cuţit de conservant;



11. la final adaugăm siropul în borcane;

12. punem capacele;

13. înfăşurăm fiecare borcan în ziar;

14. lăsăm borcanele cu compot la răcit până a doua zi.

Poftă bună!


Compot de vişine pentru iarnă

Compot de vişine



Compot de caise pentru iarnă

Compot de caise




Compot de vişine sau caise publicat: 2024-09-18T08:09:57+02:00, actualizat: 2024-09-18T10:04:34+02:00 by Reţete începători