Compot de vişine sau caise

Aceasta este o reţetă de compot de fructe ce se poate pune la fel de bine în practică indiferent că folosim vişine sau caise.

Ingrediente

– 5 kg. fructe (vişine sau caise)
– 1,5 kg. zahăr
– 1 plic conservant

Mod de preparare

Se spală bine fructele şi se scot sâmburii păstrându-se fructele cat mai intacte. Pregătim borcanele şi simulăm pe viu: punem fructele în borcane până la nivelul dorit (cam două treimi), umplem apoi borcanele cu apă rece, apoi rasturnăm apa din borcane într-o cratiţă.

Compot-de-caise

Adăugăm zahărul în apă şi fierbem astfel siropul. Se opăresc pe rând fructele din fiecare borcan, dar nu le lăsăm mult ca să nu se înmoaie.

Compot-de-visine

Când fructele sunt opărite se pun la loc în borcan şi se adaugă câte un vârf de cuţit de conservant. La final adaugăm siropul, punem capacele şi înfăşurăm fiecare borcan în ziar. Le lăsăm la răcit până a doua zi.

Compot de vişine sau caise publicat: 2014-01-16T21:09:57+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători