Mâncare de ştevie

Primăvara este sezonul multor alimente minune, precum binecunoscuta ştevie ce are proprietăţi depurative, tonice şi diuretice. Aceasta combate obezitatea datorită proprietăţilor sale de reglare a nivelului de zahăr în sânge, combate constipaţia, este bogată în vitaminele C şi K şi este un puternic detoxifiant.

Ştevia este ideală pentru consum deoarece este sănătoasă şi se prepară foarte uşor. Iată o reţetă simplă de mâncare de ştevie.

Ingrediente

– 1 kg ştevie
– 1 praf de sare
– 3-4 căţei usturoi
– 3-4 cepe verzi
– 3-4 linguri ulei
– 2-3 linguri de bulion.

Mâncare de ştevie – Mod de preparare

Se rup cozile şi nervurile frunzelor de ştevie, apoi se spală în 3-4 ape, frunză cu frunză.

Într-o oală punem la fiert apă cu sare, iar când apa clocoteşte adăugăm ştevia. O ţinem la fiert 2-3 minute până se înmoaie. Se răstoarnă ştevia într-o sită şi se lăsă la scurs, dar păstrăm 3 căni din apa în care a fiert ştevia.

Pregătim o altă cratiţă în care vom găti mâncarea de ştevie, punem în ea uleiul şi adăugăm ceapa tocată rondele. Lăsăm la rumenit, la foc mic, amestecând continu ca să nu se ardă.

Mâncare de ştevie

Când acesta a fost călită, adăugăm ştevia tăiată şi căţeii de usturoi tocaţi sau daţi prin zdrobitor. Adăugăm apoi bulionul, sarea şi 1-3 căni din zeama în care am fiert ştevia. Dacă dorim ca mâncarea de ştevie să aibă mai multă zeamă adăugăm mai multe căni, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Se serveşte în farfurii alături de câte un ou ochi.


Mâncare de ştevie publicat: 2017-04-12T16:56:38+03:00, actualizat: 2017-04-13T11:44:06+03:00 by Reţete începători