Tortul, acest produs fin de cofetărie atât de îndrăgit de noi toţi, oferă cofetarilor nenumărate ocazii pentru a-şi pune în practică imaginaţia.
Forma, compoziţia, ornarea şi culorile fac diferenţa între torturile create, obţinând adesea uimitoare unicate!
Eu oare cum să-mi ornez tortul de data aceasta? Întâi aleg tipul de tort, apoi concep modelul ornamentului, apoi aleg elementele pentru ornament…
Pentru ornamente se pot folosi: ciocolată topită, glazură topită, pudră de cacao …
… ciocolata neagră sau clasică răzuită, fulgi de cocos, felii de fructe sau fructe mici întregi …
… frişcă, fructe confiate, bomboane, biscuiţi, nuci, beţişoare sau biluţe colorate …
… flori, frunzuliţe şi figurine comestibile sau doar de ornament …
… figurine comestibile din napolitană, flori din vafă, fondante, foi icing, toppere etc.
Totul este să impresionezi atât sărbătoritul cât şi invitaţii cu un ornament surpriză!