O mâncare foarte uşor de făcut este mâncarea de mazăre.
Pentru a-i da un gust deosebit o vom completa cu cârnaţi prăjiţi.
I. Reţeta Mâncare de mazăre cu cârnaţi
1. Ingrediente
a) 400 g mazăre;
b) 2 cepe mici;
c) 2-3 fire pătrunjel şi mărar proaspăt;
d) 1-2 linguri bulion;
e) 1-2 linguri făină;
f) 2-3 cârnaţi;
g) sare;
h) 1/2 l apă.
2. Mâncare de mazăre cu cârnaţi prăjiţi – Mod de preparare
1. tăiem ceapa mărunt;
2. călim ceapa amestecând continuu să nu se ardă;
3. spalăm mazărea;
4. turnăm mazărea peste ceapă;
5. stingem totul cu puţină apă;
6. lăsăm mâncarea la fiert;
7. pregătim o cratiţă pentru rântaş;
8. punem 2 linguri de făină;
9. punem 2 linguri de ulei;
10. punem rântaşul la foc mic amestecând continuu;
11. turnăm rântaşul peste mazăre;
12. adăugăm bulionul;
13. punem sare;
14. tăiem cârnaţii feliuţe;
15. prăjim separat cârnaţii;
16. răsturnăm cârnaţii la final peste mâncarea de mazăre.
Poftă bună!
Aşa arată mâncarea de mazăre cu cârnaţi
II. Cu ce se mai poate servi mâncarea de mazăre cu cârnaţi
Pe lângă mâncarea de mazăre cu cârnaţi mai putem pune în farfurie sau în castron alăturat:
a) piure de cartofi;
b) puţin ulei de la prăjeală pe deasupra;
c) orez;
d) salată de roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde;
e) gogoşari muraţi;
f) diverse acrituri.