Gogoşi (Donuts)

Cine nu a poftit măcar o dată renumitele gogoşi Donuts? Faimoase pentru forma lor şi pentru pufoşenie le vedem adesea prin filme, servite cu poftă de către toţi poliţiştii americani. Să le aducem acasă la noi chiar azi! Reţeta de gogoşi nu-i grea deloc, aşadar să trecem la treabă!

Ingrediente

– 600 grame făină
– 2 ouă
– 50 grame zahăr
– 50 grame untură (unt)
– 250 ml lapte
– 25 grame drojdie bere
– 2 plicuri de zahăr vanilat
– 1 linguriţă rasă de sare
– ulei
– zahăr pudră.

Gogoşi (Donuts) – Mod de prepare

Încălzim mai întâi laptele, apoi dizolvăm în acesta zahărul şi drojdia. Cernem făina într-un castron, adăugăm sarea şi zahărul vanilat. Turnăm laptele peste făină. Batem ouăle într-o farfurie, le adăugăm în făină, apoi adăugăm untul (care trebuie să fie foarte moale, dar nu topit). Frământăm compoziţia timp de 10-15 minute. Blatul trebuie să fie un aluat moale, ce va fi gata atunci când nu se va mai lipi de mâini. Îl lăsăm să crească 2 ore.

După 2 ore, ungem masa cu ulei, luăm compoziţia şi o rulăm pe masă până o facem foaie, apoi cu un pahar mare facem formele exterioare, iar la final cu un pahar mai mic (se poate folosi chiar şi un capac de Cola) se elimină mijlocul pentru a obţine forma găurii (gogoaşa tip Donut).

Gogoşi (Donuts)

Punem la încălzit uleiul într-o cratiţă, aşteptăm să fie foarte bine încălzit, după care dăm focul la minim şi adăugăm gogoşile în uleiul încins. Acestea se coc pe o parte câteva secunde până prind culoarea arămie, apoi se întorc pe cealaltă parte şi se coc alte câteva secunde pentru a le aduce la aceeaşi culoare. Când sunt gata se pun pe un platou şi se pudrează cu zahăr vanilat, sau se pot unge cu Finetti şi presăra cu ornamente pentru prăjituri (bobiţe dulci de la Dr. Oetker).Gogoşi (Donuts) publicat: 2019-01-21T15:14:50+02:00, actualizat: 2019-01-21T16:25:05+02:00 by Reţete începători