Piftie de porc

Piftia de porc este o gustare rece tradiţională ce nu lipseşte de pe masă, cel puţin de câteva ori în timpul unei ierni. Reţeta piftiei este foarte simplă iar când o gătiţi neapărat trebuie să invitaţi rudele şi să le daţi şi la pachet pentru acasă…

Pe lângă mesele de Crăciun când nu lipseşte de pe nicio masă, piftia se mai poate face şi în februarie, când se împarte ca pomană de pomenirea morţilor (Moşii de iarnă).

Ingrediente pentru piftie

– 4 litri apă
– 1/2 cap de porc
– 4 picioare de porc
– sare
– piper măcinat
– 5-6 căţei de usturoi.

Piftie de porc – Mod de preparare

Primul lucru ce trebuie făcut este să spălăm bine carnea şi sa o pârlim. Apoi punem carnea la fiert şi o lăsăm să fiarbă la foc mic. Se sărează de la început şi se ia spuma din când în când. Fierberea este gata atunci când carnea se poate desface de pe os. Scoatem oasele înainte de a se răci carnea şi aşezăm bucăţile porţionate în farfurii.

Piftie de porc 2

Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă este destul de legată, punând câteva picături într-o farfurioară. Dacă se întăreşte bine la rece, se lasă zeama să se limpezească. Înainte de a strecura zeama se adaugă, după gust, usturoiul pisat şi piperul măcinat. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii şi se dă la răcit.


Piftie de porc publicat: 2020-02-22T08:50:58+02:00, actualizat: 2020-02-22T09:39:45+02:00 by Reţete începători