Hamsii prăjite în mălai

De multe ori în trecut am făcut hamsii prăjite însă rezultatul era adesea nesatisfăcător pentru că se lipeau de tigaie, se sfărâmau şi nu arătau bine estetic. Au fost foarte multe încercări nereuşite, însă metoda pe care o aplic acum face minuni. Iată cum procedez:

Reţeta Hamsii prăjite în mălai

1. Ingrediente pentru hamsii prăjite

– 250 grame hamsii congelate (nesărate)
– sare
– 1 cană de mălai
– zeama de la o lămâie
– 3-4 căţei de usturoi
– 1 cană de ulei
* scobitori.

2. Hamsii prăjite în mălai – Mod de preparare

Curăţăm hamsiile de intestine şi le spălăm sub jet de apă rece. Le punem într-o strecurătoare şi le lăsăm cam 10-15 minute. Între timp pe o farfurie amestecăm mălai cu puţină sare. (Atenţie! Dacă hamsiile sunt sărate, nu mai puneţi sare).

Pregătim cratiţa în care dorim să prăjim hamsiile, punem uleiul în ea şi îl lăsăm să se încingă. Răsturnăm hamsiile din strecurătoare şi le punem în amestecul de mălai şi sare. Le tăvălim bine, luăm o scobitoare şi înfigem în ea câte 5 hamsii. Dacă uleiul este încins punem la prăjit hamsiile şi le întoarcem de pe o parte pe alta pană capătă o culoare aurie.

Pregătim un platou pe care adăugăm şerveţele, apoi aici vom pune hamsiile care sunt gata (facem acest lucru ca să mai preluăm din surplusul de ulei).

Hamsii prăjite în mălai

Luăm usturoiul şi îl curăţăm, îl zdrobim, adăugăm puţină sare, ulei şi începem să frecăm până devine alb. Turnăm puţină apă rece şi avem gata mujdeiul. Luăm lămâia, o spălăm, o stoarcem şi punem zeama într-un pahar.

Pe o farfurie punem hamsiile, cu linguriţa punem zeamă de lămâie peste ele şi la fel procedăm şi cu mujdeiul. Toate se pun în funcţie de gustul fiecăruia. Pentru ornare se pot pune şi feliuţe de lămâie. Se servesc cu mămăliguţă. Poftă bună!Hamsii prăjite în mălai publicat: 2021-07-03T10:05:01+03:00, actualizat: 2021-07-03T11:34:58+03:00 by Reţete începători