Hamsii prăjite în mălai

Hamsiile prăjite sunt o delicatesă!

Pentru ca rezultatul să fie satisfăcător însă, trebuie să avem grijă ca hamsiile:

a) să nu se lipească de tigaie;

b) se nu se sfărâme;

c) să arate bine estetic.



Iată o metodă de prăjire a hamsiilor care face minuni.


I. Reţeta Hamsii prăjite în mălai


1. Ingrediente


a) 250 g hamsii congelate (nesărate);

b) 1 cană mălai;

c) 1 cană ulei;



d) 1 lămâie;

e) 3-4 căţei usturoi;

f) sare;

g) * scobitori;

h) * şerveţele.


2. Hamsii prăjite în mălai – Mod de preparare


1. curăţăm hamsiile de intestine;

2. spălăm hamsiile sub jet de apă rece;

3. punem hamsiile într-o strecurătoare şi le lăsăm cam 10-15 minute;



4. într-o farfurie amestecăm mălaiul cu puţină sare;

Atenţie! Dacă hamsiile sunt sărate, nu mai puneţi sare.


5. pregătim o cratiţă în care vom prăji hamsiile;

6. punem uleiul în cratiţă şi îl lăsăm să se încingă pe foc;


7. răsturnăm hamsiile din strecurătoare în amestecul de mălai şi sare;

8. tăvălim bine hamsiile prin amestec;



9. luăm o scobitoare şi înfigem în ea 5 hamsii;

repetăm pasul până se termină hamsiile.


10. când uleiul este încins punem la prăjit hamsiile;

11. întoarcem hamsiile de pe o parte pe alta, până capătă o culoare aurie;


12. pregătim un platou şi punem pe el şerveţele;

13. când s-au prăjit hamsiile le punem pe şerveţele;

– facem acest lucru pentru a prelua din surplusul de ulei.



14. curăţăm usturoiul;

15. zdrobim usturoiul într-un castron de mujdei;

16. adăugăm puţină sare;

17. adăugăm ulei;

18. frecăm amestecul până devine alb;

19. turnăm puţină apă rece şi avem gata mujdeiul;



20. stoarcem lămâia într-un pahar;


21. punem hamsiile în farfurii;

22. ornăm farfuriile cu feliuţe de lămâie;

23. punem cu linguriţa mujdei şi/sau zeamă de lămâie peste hamsii.

– acestea se pun în funcţie de preferinţele fiecăruia.


Hamsiile prăjite în mălai se pot servi cu mămăliguţă.

Poftă bună!



Aşa arată hamsiile prăjite în mălai

Aşa arată hamsiile prăjite în mălai




Hamsii prăjite în mălai publicat: 2024-02-10T10:05:01+02:00, actualizat: 2024-02-10T11:17:28+02:00 by Reţete începători