Stufatul de miel este o mâncare gustoasă, săţioasă şi pe placul tuturor românilor care preferă să aibă pe masa de Paşte toate produsele tradiţionale.
Nu este o reţetă grea, credeţi-mă, la final vă veţi bucura de un preparat care satisface şi cele mai pretenţioase gusturi în materie de carne de miel.
Să trecem aşadar la preparea stufatului.
I. Reţeta Stufat de miel
1. Ingrediente
a) 750 g carne de miel;
b) 40 fire ceapă verde;
c) 20 fire usturoi;
d) 1 lingură bulion;
e) 2 linguri untură;
f) 1 linguriţă făină;
g) pătrunjel;
h) mărar;
i) zeamă de lămâie;
j) foi de dafin;
k) sare;
l) piper.
2. Stufat de miel – Mod de preparare
1. tăiem cubuleţe carnea de miel;
2. stropim carnea cu zeamă de lămâie;
3. punem carnea la prăjit în untură;
4. spălăm firele de ceapă şi usturoi;
5. le tăiem în bucăţi de 3 cm;
6. adăugăm ceapa şi usturoiul peste carnea călită;
7. adăugăm puţină apă şi acoperim preparatul cu un capac;
8. lăsăm totul să fiarbă, aproximatix 15 minute;
9. amestecăm din când în când ca să nu se ardă;
10. într-o cană cu apă dizolvăm bulionul;
11. turnăm bulionul peste stufat;
12. adăugăm foile de dafin;
13. după ce a început să fiarbă din nou, luăm vasul de pe foc;
14. punem vasul în cuptor pentru încă 40 minute;
15. spălăm bine pătrunjelul şi mărarul;
16. le tocăm foarte fin;
17. le presărăm la final peste stufatul de miel.
Poftă bună!