Stufatul de miel este o mâncare gustoasă, săţioasă şi pe placul tuturor românilor care preferă să aibă pe masa de Paşte toate produsele tradiţionale.
Nu este o reţetă grea, credeţi-mă, la final vă veţi bucura de un preparat care satisface şi cele mai pretenţioase gusturi în materie de carne de miel.
Să trecem aşadar la preparea stufatului.
I. Reţeta Stufat de miel
1. Ingrediente
a) 750 g carne de miel;
b) 40 fire ceapă verde;
c) 20 fire usturoi;
d) 1 lingură bulion;
e) 2 linguri untură;
f) 1 linguriţă făină;
g) pătrunjel;
h) mărar;
i) zeamă de lămâie;
j) foi de dafin;
k) sare;
l) piper.
2. Stufat de miel – Mod de preparare
Carnea de miel se taie cubuleţe şi se stropeşte cu zeamă de lămâie, după aceasta se pune la prăjit în grăsime.
Firele de ceapă şi usturoi se spală bine, se taie în bucăţi cam de 3 cm şi se adaugă peste carnea care deja a fost călită.
Adăugăm puţină apă şi lăsăm totul să fiarbă, acoperind preparatul cu un capac şi amestecând din când în când ca să nu se ardă.
După aproximatix 15 minute, adăugăm bulionul dizolvat într-o cană de apă şi foile de dafin.
După ce a început să fiarbă din nou, luăm vasul şi îl punem în cuptor pentru încă 40 minute.
La final spălăm bine pătrunjelul şi mărarul, le tocăm foarte fin şi le presărăm peste stufatul de miel.
Poftă bună!