Ciorbă de ştevie sau lobodă

Ciorba de ştevie sau de lobodă este o mâncare pe care o fac primăvara şi vara şi îmi place să o mănânc adesea rece.

Loboda de exemplu este una dintre „vedetele” sezonului, nu numai datorită gustului dar şi beneficiilor uimitoare pe care le are. Loboda este un bun purificator al sângelui, culoarea roşietică fiind dovada existenţei unor antioxidanţi puternici.

Ingrediente

– 1 kg ştevie sau lobodă
– 1 legătură leuştean
– 1 l borş
– 2 ouă
– 1 legătură ceapă verde
– 100 gr. orez

Ciorbă de ştevie sau lobodă – Mod de preparare

Se spală foarte bine loboda sau ştevia, foaie cu foaie sub jet de apă rece. Se toacă mărunt şi se pune la fiert apoi se adaugă ceapa verde.

Ciorbă de lobodă

Dacă vă place astfel, adăugaţi în continuare şi orez. Acesta se spală bine şi se adaugă în oală, se fierbe circa 20 minute, apoi se adaugă borşul şi sare după gust.

Într-o farfurie batem ouăle şi le turnăm peste ciorbă în ploaie. La sfârşit se adaugă şi leuşteanul tocat mărunt.


Ciorbă de ştevie sau lobodă publicat: 2017-04-06T12:19:40+00:00, actualizat: 2017-04-06T21:44:08+00:00 by Reţete începători