Ciorba de ştevie sau de lobodă este o mâncare pe care o fac primăvara şi vara şi îmi place să o mănânc adesea rece.
Loboda de exemplu este una dintre „vedetele” sezonului, nu numai datorită gustului dar şi beneficiilor uimitoare pe care le are. Loboda este un bun purificator al sângelui, culoarea roşietică fiind dovada existenţei unor antioxidanţi puternici.
Ingrediente
– 1 kg ştevie sau lobodă
– 1 legătură leuştean
– 1 l borş sau sare de lămâie
– 2 ouă
– 1 legătură ceapă verde
– 100 gr. orez.
Ciorbă de ştevie sau lobodă – Mod de preparare
Se spală foarte bine loboda sau ştevia, foaie cu foaie sub jet de apă rece. Se toacă mărunt şi se pune la fiert apoi se adaugă ceapa verde.
Dacă vă place astfel, adăugaţi în continuare şi orez. Acesta se spală bine şi se adaugă în oală, se fierbe circa 20 minute, apoi se adaugă borşul şi sare după gust.
Într-o farfurie batem ouăle şi le turnăm peste ciorbă în ploaie. La sfârşit se adaugă şi leuşteanul tocat mărunt.