Sarmale în foi de varză

Sarmalele se pot face în multe feluri, din mai multe tipuri de carne (porc, vită, oaie, pui) şi învelite în diverse foi (varză crudă sau murată, viţă de vie, ştevie, tei). Când însă vine vorba de sarmalele din carne de porc învelite în foi de varză murată, toate celelalte pălesc!

Cum acest fel de mâncare este ştiut de toată lumea, fiind pregătit aproape la orice sărbătoare sau eveniment, să vedem rapid care este reţeta sarmalelor în foi de varză murată.

Ingrediente

– 2 verze murate potrivite
– 1 kg. carne de porc (cu slănină)
– 1 buc. de slănină afumată (~ 200 gr.)
– 2 pahare orez
– 2 cepe
– pirer boabe şi măcinat
– 3 linguri bulion
– cimbru.

Sarmale în foi de varză – Mod de preparare

Primul lucru pe care îl facem este să spălăm carnea, să o tăiem bucăţele şi să o tocăm. Adăugăm la tocătură şi cepele. Apoi spălăm verzele şi pregătim foile pentru a înveli sarmalele, iar varza rămasă o tocăm mărunt.

Într-un castron amestecăm carnea cu piperul măcinat, cu un praf de sare, orez şi cimbru, iar când carnea este amestecată uniform începem să facem sarmalele. În general cu aceste ingrediente pot ieşi cam 26-28 sarmale.

Sarmale în foi de varză

Într-o oală aşezăm pe fundul ei cam 4 bucăţi de slănină şi un rând de varză tocată, apoi peste varză aranjăm un strat de sarmale. Peste sarmale aşezăm bucăţi de slănină şi iar un rând de sarmale, iar la sfârşit peste toate acestea adăugăm restul de varză tocată mărunt, piperul boabe, bulionul şi 3 căni de apă.

Lăsăm oala la fiert cam 2-3 ore la foc mic şi le verificăm periodic să nu se ardă. La servirea sarmalelor nu trebuie să lipsească mămăliguţa, smântâna şi ardeiul iute.


Sarmale în foi de varză publicat: 2020-02-29T08:42:19+03:00, actualizat: 2020-02-29T10:09:04+03:00 by Reţete începători