Sarmale în foi de varză

Cred că acest fel de mâncare este ştiut de toată lumea. Nu este o mâncare deosebită, dar merge foarte bine la orice sărbătoare sau alte evenimente care fac parte din viaţa noastră de zi cu zi.

Ingrediente

– 2 verze murate potrivite
– 1 kg. carne (carne de porc cu slănină)
– 1 buc. de slănină afumată cam 200 gr.
– 2 pahare orez
– 2 cepe
– pirer boabe şi măcinat
– 3 linguri bulion
– cimbru

Primul lucru pe care îl facem spălăm carnea, o tăiem bucăţele şi o tocăm. Adăugăm la tocat şi cepele. Spălăm verzele şi pregătim foile pentru a înveli sarmalele, varza rămasă o tocăm. Într-un castron se amestecă carnea cu piper măcinat, 1 praf de sare, orez, cimbru, când carnea este gata începem să facem sarmalele. În general cu aceste ingrediente mie îmi ies cam 26-28 sarmale. Într-o oală aşez pe fundul ei cam 4 bucăţi de slănină şi pun un rând de varză tocată, peste varză vin cu un strat sarmale, iar aşez nişte bucăţi de slanina şi un rând de sarmale, la sfârşit adaug restul de varză tocată mărunt, pun piperul boabe, bulionul şi 3 căni de apă. Le las să fiarbă 2-3 ore la foc mic, le verific să nu se ardă.

Recomandare: Nu îmi lipseşte de la acest fel de mâncare, mămăliguţa, smântâna şi ardeiul iute.

Sarmale în foi de varză publicat: 2013-03-23T09:42:19+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:41+00:00 by Reţete începători