Ciorbă din carne de pasăre

În general iubesc ciorbele, iar fiul meu este înnebunit după ele, nici o masă fără ciorbă. Meniu pentru 4-6 persoane.

Ingrediente

– 1 kg carne de pui
– 1 ceapă
– 1 păstârnac
– 2 rădăcini de pătrunjel
– 2 morcovi
– 1/2 ţelină
– 4-6 fire de leuştean
– 2-3 linguri orez
– 1 l zeamă de varză
– 2 ouă

Se spală carnea şi se pune la fiert, se spumuieşte, când începe să fiarbă se lasă să clocotească încet cu vasul acoperit. Se curăţă zarzavatul, se taie în romburi mici şi se adăugă în ciorbă pentru 20 minute. Se spală orezul ales bob cu bob, se fierbe 5-6 minute, se dă zeamă de varză în clocot şi se spumuieşte.

Ciorbă din carne de pasăre

După ce ciorba a fiert se stinge focul. Se sparg ouăle într-o farfurie, se bat cu ciorbă caldă şi se toarnă în oală. Ciorba se serveşte caldă cu pâine neagră sau cu mămăliguţă rece, lângă un ardei iute.


Ciorbă din carne de pasăre publicat: 2013-05-11T07:35:00+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători