În general iubesc ciorbele, iar fiul meu este înnebunit şi el după ele. Aşadar… nicio masă fără ciorbă!
Iată o reţetă de ciorbă din carne de pasăre, foarte simplă şi care este suficientă în cazul unui meniu pentru 4-6 persoane.
Ingrediente
– 1 kg carne de pui
– 1 ceapă
– 1 păstârnac
– 2 rădăcini de pătrunjel
– 2 morcovi
– 1/2 ţelină
– 4-6 fire de leuştean
– 2-3 linguri orez
– 1 l zeamă de varză
– 2 ouă.
Ciorbă din carne de pasăre – Mod de preparare
Se spală carnea şi se pune la fiert. Se spumuieşte, iar când începe să fiarbă se lasă să clocotească încet cu vasul acoperit. Se curăţă zarzavatul, se taie în romburi mici şi se adaugă în ciorbă, lăsând să mai fiarbă 20 de minute. Se spală orezul ales bob cu bob, se fierbe 5-6 minute, se pune zeama de varză în clocot şi se spumuieşte.
După ce ciorba a fiert se stinge focul. Se sparg ouăle într-o farfurie, se bat cu ciorbă caldă şi se toarnă în oală. Ciorba din carne de pasăre se serveşte caldă, cu pâine neagră sau cu mămăliguţă rece, lângă un ardei iute.