Ce carne alegem pentru friptura la cuptor? Cât se ţine carnea în cuptor? Trucuri pentru cea mai bună friptură la cuptor

Ce carne alegem pentru friptura la cuptor?

Carne de porc

De la porc se alege spata sau pulpa cu puţină grăsime, ca să nu fie uscată şi fadă.

Muşchiul de porc trebuie împănat cu fâşii de slăninuţă, să capete un gust mai savuros.

Carne de vită

De la vită se alege antricotul sau rasolul, pentru că este carnea suculentă, şi trebuie gătită aproximativ 2 ore.

Muşchiul de vită se face mai bine în sânge, uşor rumenit la suprafaţă. Dacă îl găteşti prea mult, devine tare şi uscat.

Carne de pui

Puiul e de preferat să fie întreg, dacă îl găteşti la cuptor, pentru că va fi mai suculent şi va păstra mai bine aromele.

Cât se ţine carnea în cuptor?

Carnea de pasăre se lăsă la cuptor 35-60 de minute, în funcţie de cantitatea de carne.

Friptura de porc se găteşte în cuptor 1 oră şi 30 de minute.

Carnea de vită se găteşte în cuptor 2 ore.

Un curcan întreg este bine să stea la cuptor vreo 4 ore.

Friptură la cuptor

Trucuri pentru cea mai bună friptură la cuptor

Marinarea fripturii

Orice carne pentru friptură iese mai gustoasă dacă e marinată înainte cel puţin patru sau cinci ore.

Marinata trebuie să conţină un acid, precum oţet sau vin, suc de lămâie, mirodenii şi ulei.

Friptura crocantă

Friptura de porc iese mai crocantă dacă se unge cu bere.

Gătirea mai rapidă

Carnea cu os se găteşte mult mai repede la cuptor decât bucăţile fără oase.

Sosul de vin sau de unt

Sosul de vin sau de unt se adaugă la friptură cu puţin timp înainte de a o scoate din cuptor, ca să o frăgezească.

Bonus: Sarmale aromate

Sarmalele se lăsă la cuptor, la foc mic, încă o oră după ce s-a fiert carnea, să se pătrundă bine aromele.

Ce carne alegem pentru friptura la cuptor? Cât se ţine carnea în cuptor? Trucuri pentru cea mai bună friptură la cuptor publicat: 2017-08-22T15:58:57+00:00, actualizat: 2017-08-22T16:15:47+00:00 by Reţete începători