Poftiţi o mâncare cu macaroane?
Desigur sunt multe variante, una dintre ele poate fi de exemplu o combinaţie de macaroane cu sos papricaş şi bucăţele de carne de porc.
Reţeta este uşoară şi gustoasă, iar sosul şi carnea fragedă de porc dau gustul unic deosebit!
Reţeta Macaroane cu papricaş de porc
1. Ingrediente
a) 400 g macaroane;
b) 300 g carne de porc;
c) 2 cepe mijlocii;
d) 1 ardei gras roşu;
e) 1 cutiuţă roşii în bulion (sau 2-3 linguriţe bulion);
f) 1 linguriţă Vegeta;
g) câteva fire pătrunjel proaspăt;
h) 1,5 linguriţe făină;
i) 4 linguri ulei;
j) 3 căni apă;
k) piper, sare.
2. Macaroane cu papricaş de porc – Mod de preparare
a) Pregătirea macaroanelor
1. pregătim o cratiţă;
2. turnăm 2 litri de apă;
3. punem 1/2 linguriţă de sare;
4. punem un pic de ulei;
5. lăsăm cratiţa la foc să fiarbă;
6. atunci când apa fierbe, adăugăm macaroanele;
7. lăsăm macaroanele să fiarbă 5-10 minute;
8. amestecăm periodic macaroanele, cu grijă să nu le sfărâmăm;
9. când s-au fiert macaroanele, le scurgem de zeama fierbinte;
10. adăugăm peste macaroane apă rece;
11. strecurăm macaroanele de final;
b) Pregătirea cărnii şi sosului papricaş
1. spălăm ceapa, ardeiul şi carnea;
2. tocăm mărunt ceapa;
3. tocăm mărunt ardeiul;
4. tăiem carnea în cubuleţe mici;
5. pregătim o cratiţă;
6. punem în cratită 4 linguri de ulei;
7. lăsăm cratiţa pe foc la încins;
8. adăugăm ceapa;
9. adăugăm ardeiul;
10. adăugăm carnea;
11. le călim amestecând continuu să nu se lipească;
12. turnăm în cratiţă 3 căni de apă;
13. adăugăm roşiile (sau bulionul);
14. punem sare şi piper după gust;
15. lăsăm totul la fiert cam 20-25 de minute;
16. când acestea s-au fiert adăugăm făina;
17. amestecăm continuu, ca să nu se facă cocoloaşe;
18. tăiem fin pătrunjelul;
19. la final adăugăm şi pătrunjelul în cratiţă;
20. se serveşte punând în farfurii mai întâi macaroanele, apoi 3-4 linguri de sos de papricaş şi câteva bucăţele de carne de porc.
Poftă bună!