Macaroane cu papricaş de porc

Poftiţi o mâncare cu macaroane? Desigur sunt multe variante, una dintre ele poate fi de exemplu o combinaţie de macaroane cu sos papricaş şi bucăţele de carne de porc. Reţeta este uşoară şi gustoasă, iar sosul şi carnea fragedă de porc dau gustul unic deosebit!

Ingrediente

– 400 gr. macaroane
– 300 gr. carne de porc
– 2 cepe mijlocii
– 1 ardei gras roşu
– 1 cutiuţă roşii în bulion sau 2-3 linguriţe bulion
– 1 linguriţă Vegeta
– 3 căni apă
– 1,5 linguriţe făină
– 4 linguri ulei
– câteva fire de pătrunjel proaspăt
– piper, sare.

Macaroane cu papricaş de porc – Mod de preparare

Pregătirea macaroanelor

Luăm o cratiţă, punem 2 litri de apă, 1/2 linguriţă de sare, un pic de ulei şi o lăsăm la foc să fiarbă. Numai când apa fierbe adăugăm macaroanele. Acestea se lasă 5-10 minute la fiert, amestecând uşor în ele, cu grijă să nu le sfărâmăm. Scurgem macaroanele de zeama fierbinte şi adăugăm peste ele apă rece, apoi le strecurăm.

Pregătirea cărnii şi sosului papricaş

Spălăm ceapa, ardeiul şi carnea. Ceapa se toacă mărunt cu ardeiul, iar carnea se taie cubuleţe mici pentru a fierbe mai repede.

Luăm o cratiţă, punem 4 linguri de ulei şi o lăsăm la încins. Adăugăm ceapa, ardeiul şi carnea, şi le călim amestecând continuu să nu se lipească. Adăugăm 3 căni de apă, roşiile sau bulionul, sare şi piper după gust, şi le lăsăm la fiert cam 20-25 de minute.

Macaroane cu papricaş de porc

Când acestea s-au fiert se adaugă făina, amestecând continuu să nu se facă cocoloaşe. La final se adaugă pătrunjelul tăiat fin. Se serveşte punând în farfurii mai întâi macaroanele, apoi 3-4 linguri de sos de papricaş şi câteva bucăţele de carne de porc.Macaroane cu papricaş de porc publicat: 2017-12-11T12:20:33+02:00, actualizat: 2017-12-11T12:20:33+02:00 by Reţete începători