Tort de casă cu cacao

Astăzi vă propunem o reţetă de tort, simplă şi delicioasă!

Tortul de casă cu cacao are un real succes, ori de câte ori îl facem.

Maximul este atins în special cu ocazia zilelor de naştere, adesea fiind resolicitat de cei ce l-au gustat cu alte ocazii anterioare.



Vreţi să aflaţi şi dumneavoastră cât de bun a fost?

Iată ingredientele şi reţeta.


Reţeta Tort de casă cu cacao


I. Blatul de tort


1. Ingrediente pentru blat

a) 6 ouă;

b) 6 linguri zahăr;

c) 6 linguri făină;

d) 1 plic praf de copt.



2. Blatul – Mod de preparare

1. batem tare cele 6 albuşuri de ou;

2. adăugăm zahărul;

3. amestecăm totul;

4. adăugăm gălbenuşurile;

5. amestecăm totul;



6. adăugăm făina;

7. adăugăm praful de copt;

8. amestecăm bine compoziţia;

9. blatul este gata pentru a fi turnat în forma dorită;


10. pregătim o cratiţă pentru coacerea blatului;

11. tapetăm cratiţa cu hârtie pe fund şi pe margini;

12. turnăm compoziţia în cratiţă;

13. punem cratiţa cu blatul la copt aproximativ 30 de minute;



14. când este gata, blatul de tort se lasă la răcit.


II. Crema pentru tort


1. Ingrediente pentru cremă

a) 2 linguri cacao;

b) 1 ou întreg;

c) 100 g unt;

d) 150 g biscuiţi măcinaţi;



e) 150 g nuci mărunţite;

f) 150 g zahăr;

g) 1 sticluţă esenţă de rom.


2. Crema – Mod de preparare

1. pregătim o cratiţă;

2. adăugăm cacaoa;

3. adăugăm oul;

4. adăugăm untul;



5. adăugăm biscuiţii măcinaţi;

6. adăugăm nucile mărunţite;

7. adăugăm zahărul;

8. adăugăm esenţa de rom;

9. amestecăm bine totul.

– în cazul în care crema devine prea tare, se poate adăuga puţin lapte pentru subţiere.



III. Pregătirea tortului


1. pregătim un platou pentru tort;

2. tăiem blatul rece în 2 straturi egale;

3. punem pe platou stratul de jos al blatului (baza tortului);

4. turnăm pe blat crema proaspăt preparată;

5. întindem crema uniform pe blat;

6. punem peste cremă stratul de sus al blatului (capacul tortului).



IV. Glazura pentru tort


1. Ingrediente pentru glazură

a) 2 linguri cacao;

b) 70 g unt;

c) 150 g zahăr;

d) 3 linguri apă.



3. Glazura – Mod de preparare

1. pregătim o cratiţă;

2. adăugăm cacaoa;

3. adăugăm untul;

4. adăugăm zahărul;

5. adăugăm apa;

6. amestecăm bine totul;

7. punem cratiţa pe aragaz şi fierbem puţin la foc mic.



IV. Finalizarea tortului


1. turnăm glazura topită peste tort;

2. întindem glazura pe toată suprafaţa tortului;

3. aşteptăm să se usuce glazura;

4. ornăm tortul cu bomboane Rafaello, modele din frişcă, fulgi de cocos etc.;

5. punem tortul de casă cu cacao la rece în frigider.

Poftă bună!



Aşa arată Tortul de casă cu cacao

Aşa arată Tortul de casă cu cacao




Tort de casă cu cacao publicat: 2024-01-17T12:56:07+02:00, actualizat: 2024-01-17T13:07:19+02:00 by Reţete începători