Tort de casă cu cacao

Astăzi vă propunem o reţetă simplă şi delicioasă! Tortul de casă cu cacao a avut de curând un real succes, copiii zicând în mod repetat după aceea „Mai vrem să ne faci tortul acela bun pe care l-ai făcut de ziua lui tati…”. Vreţi să aflaţi şi dumneavoastră cât de bun a fost? Iată ingredientele şi reţeta:

1. Blatul

– 6 ouă
– 6 linguri zahăr
– 6 linguri făină
– 1 plic praf de copt

Primul pas constă în prepararea şi coacerea blatului. Începem prin a bate tare cele 6 albuşuri de ou. Adăugăm apoi zahărul şi amestecăm. Urmează să adăugăm gălbenuşurile continuând procedura de amestecare. La final, adăugăm făina şi praful de copt, iar după ce amestecăm bine compoziţia blatul este gata pentru a fi turnat în forma dorită.

Pregătim o cratiţă pentru coacerea blatului, tapetată cu hârtie pe fund şi pe margini, apoi turnăm compoziţia în ea şi o punem la copt aproximativ 30 de minute.

2. Crema

– 150 grame biscuiţi măcinaţi
– 150 grame nuci mărunţite
– 100 grame unt
– 150 grame zahăr
– 1 ou întreg
– 1 sticluţă esenţă de rom
– 2 linguri cacao

Crema tortului se prepară într-un vas separat, amestecând pur şi simple toate aceste ingrediente. În cazul în care compoziţia devine prea tare, se poate adăuga puţin lapte pentru subţiere.

După prepararea cremei, blatul de va tăia în 2 straturi egale. Pe primul blat (cel de la bază) se va întinde crema proaspăt preparată, apoi se va pune peste cremă cel de-al doilea blat (capacul tortului).

3. Glazura

– 150 grame zahăr
– 70 grame de unt
– 2 linguri cacao
– 3 linguri apă

Tort de casă cu cacao

Pentru prepararea glazurii amestecăm toate ingredientele de mai sus, apoi punem compoziţia într-o cratiţă şi o fierbem puţin la foc mic. Turnăm la final glazura topită peste tort şi o întindem pe toată suprafaţa lui. Aşteptăm până se usucă, apoi punem tortul la rece. Pentru ornament se pot pune bomboane Rafaello, modele din frişcă etc.Tort de casă cu cacao publicat: 2018-12-30T13:56:07+02:00, actualizat: 2018-12-30T14:38:05+02:00 by Reţete începători