Cremă de zahăr ars

Crema de zahăr ars rămâne un desert care se face repede şi este foarte bună mai ales dacă se consumă rece.

Ingrediente

– 6 ouă
– 200 gr. zahăr
– 8 linguri de zahăr pentru sos
– 1 litru lapte
– 2 plicuri de zahăr vanilat

Într-o cratiţă se pun 8 linguri de zahăr la foc foarte mic. Când începe să se topească, se acoperă uniform pereţii cratiţei şi se lasa să se răcească. Se amestecă cu mixerul ouăle, laptele, zahărul şi plicurile de vanilie. Compoziţia o turnăm în cratiţa cu zahăr topit şi o băgăm la cuptor 30-40 minute până se întăreşte. Se lăsă la frigider şi se serveşte rece. Eu pun deasupra şi frişcă.

Tort de cremă de zahăr ars cu blat de pandişpan

Cei avansaţi pot face un blat de pandişpan şi adăuga crema de zahăr ars deasupra, putând obţine astfel un tort original!

Tort de cremă de zahăr ars cu blat de pandişpan


Cremă de zahăr ars publicat: 2013-08-18T19:34:14+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători