Cremă de zahăr ars

Crema de zahăr ars a fost şi rămâne desertul care se face repede şi satisface pe toată lumea, din toată lumea! Reţeta cunoscută încă din 1691 sub denumirea de Crème brûlée a fost preparată mai întâi la curţile regale şi s-a menţinut până în ziua de azi datorită gustului deosebit atunci când se consumă rece.

La baza succesului acestei creme se află zahărul ars ce poate da diverse trepte de colorare, siropul de nelipsit, vanilia şi frişca opţional. Iată reţeta de cremă de zahar ars pe care o preparăm noi cu real succes!

Ingrediente

– 6 ouă
– 200 gr. zahăr
– 8 linguri de zahăr pentru sirop
– 1 litru lapte
– 2 plicuri de zahăr vanilat.

Cremă de zahăr ars – Mod de preparare

Într-o cratiţă se pun 8 linguri de zahăr la foc foarte mic. Când începe să se topească, se acoperă uniform pereţii cratiţei şi se lasă să se răcească.

Se amestecă cu mixerul ouăle, laptele, zahărul şi plicurile de vanilie. Compoziţia o turnăm în cratiţa cu zahăr topit şi o băgăm la cuptor 30-40 minute până se întăreşte. Se lasă la frigider şi se serveşte rece, răsturnată şi tăiată felii, sau în pahare de sticlă dacă se prepară mai subţire şi cu mai mult sirop.

Cremă de zahăr ars

Tort de cremă de zahăr ars cu blat de pandişpan

Cei avansaţi pot face un blat de pandişpan şi adăuga crema de zahăr ars deasupra lui, obţinând astfel un tort original! Tortul se ornează cu frişcă.Cremă de zahăr ars publicat: 2019-07-06T08:34:14+03:00, actualizat: 2019-07-06T09:07:47+03:00 by Reţete începători