Sirop din flori de soc

Cine nu a gustat până acum un pahar de sirop de soc ar trebui să o facă, iar cei care-i ştiu deja gustul ar trebui să pună mâna să adune câteva flori de soc şi să prepare deliciosul sirop, atât de apreciat în vremurile călduroase.

Ingrediente pentru sirop

– 5 litri apă
– 1,7 kg zahăr
– 2 pliculeţe sare de lămâie
– 1 lămâie
– 5-6 pălării flori de soc
– 200 ml oţet.

Sirop de soc – Mod de preparare

Într-un borcan mare se pun pe rând următoarele ingrediente: 5 litri apă, 1,5 kg zahăr, lămâia şi pliculeţele de sare de lămâie, florile de soc. Toate acestea se ţin în borcan aproximativ 5 zile, timp în care trebuie să le amestecaţi de 2-3 ori pe zi.

După cele 5 zile, preparăm într-o crăticioară un pic de zahăr ars, din restul de 200 grame de zahăr, pentru a da o culoare mai plăcută siropului. În zahărul ars adăugăm oţetul, apoi le amestecăm să se dizolve cât mai mult. Noul amestec se toarnă în borcan şi se amestecă totul foarte bine.

Sirop-de-soc

Siropul rezultat se toarnă în sticle printr-o strecurătoare, iar pentru a ţine cât mai mult este recomandat ca acestea să fie păstrate la loc rece sau chiar în frigider. Se consumă turnând în pahare sirop de soc în procent de 20-25% şi restul apă rece (plată sau minerală, este la fel de bun!).


Sirop din flori de soc publicat: 2016-06-27T09:42:47+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:39+00:00 by Reţete începători