Sirop din flori de soc

Cine nu a gustat până acum un pahar de sirop de soc ar trebui să o facă, iar cei care-i ştiu deja gustul ar trebui să pună mâna să adune câteva flori de soc şi să prepare deliciosul sirop, atât de apreciat în vremurile călduroase.

Reţeta Sirop din flori de soc (Socată)

1. Ingrediente pentru sirop

– 5 litri apă
– 1,7 kg zahăr
– 2 pliculeţe sare de lămâie
– 1 lămâie
– 5-6 pălării flori de soc
– 200 ml oţet.

2. Sirop de soc – Mod de preparare

Într-un borcan mare se pun pe rând următoarele ingrediente: 5 litri apă, 1,5 kg zahăr, lămâia şi pliculeţele de sare de lămâie, florile de soc.

Toate acestea se ţin în borcan aproximativ 5 zile, timp în care trebuie să le amestecaţi de 2-3 ori pe zi.

După cele 5 zile, preparăm într-o crăticioară un pic de zahăr ars, din restul de 200 grame de zahăr, pentru a da o culoare mai plăcută siropului.

În zahărul ars adăugăm oţetul, apoi le amestecăm să se dizolve cât mai mult.

Noul amestec se toarnă în borcan şi se amestecă totul foarte bine.

Sirop din flori de soc

Siropul rezultat se toarnă în sticle printr-o strecurătoare, iar pentru a ţine cât mai mult este recomandat ca acestea să fie păstrate la loc rece sau chiar în frigider.

Se consumă turnând în pahare sirop de soc în procent de 20-25% şi restul apă rece (plată sau minerală, siropul este la fel de bun!). Sete bună!

Bine de ştiut despre soc

Socul este o plantă medicinală populară, cu flori albe și aromă dulce înțepătoare, un leac medicinal folosit din timpuri străvechi pentru proprietățile sale laxative, sudorifice, antiinflamatoare și antivirale.

Florile de soc – Beneficii pentru sănătate

Iată câteva dintre multiplele beneficii pe care le au florile de soc asupra sănătăţii: reduce nivelurile de colesterol şi trigliceride; reduce simptomele cauzate de alergii; reglează nivelul glucozei din sânge; contribuie la sănătatea vaselor de sânge, ligamentelor şi a pielii; reduce efectele negative ale bolilor cronice; creşte rezistenţa organismului în lupta contra răcelilor.



Sirop din flori de soc publicat: 2022-07-02T08:42:47+02:00, actualizat: 2022-07-02T09:18:48+02:00 by Reţete începători