Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:
Mazăre mai verde
Mazărea îşi va păstra culoarea verde dacă în apa în care o fierbeţi puneţi două linguriţe de zahăr.
Aluat de tarte mai fin
Aluatul de tarte va fi mult mai fin şi mai gustos dacă adăugaţi în compoziţie un măr ras.
Păstrarea cozonacilor
Cozonacii se păstrează excelent în săculeţi de pânză în care se pune câte un măr.
Legume albe după fierbere
Legumele albe îşi păstrează culoarea după fierbere, dacă puneţi în apă câteva linguriţe de lapte.
Găluşti mai pufoase
Puneţi în amestecul pentru găluşti şi o linguriţă de mălai. Acestea vor fi mai pufoase şi mai gustoase.
Decojirea uşoară a usturoiului
Puneţi usturoiul 8-10 secunde în cuptorul cu microunde. Se va decoji mai uşor.
Sosuri… fără vin
La prepararea sosurilor care necesită vin, puteţi folosi două linguri de zahăr dizolvate în oţet de mere.
Ciulama cu gust deosebit
Când e aproape făcută ciulamaua, puneţi o mână de pătrunjel tocat. Îl va da un gust deosebit.
Şniţele crocante
Şniţelele vor fi crocante dacă în compoziţia de ou veţi pune o linguriţă de praf de copt.
Peşte… nu direct pe grătar
Când preparaţi peşte la grătar, nu-l puneţi direct pe grătar. Aşezaţi-l pe un pat de felii de lămâie.
Chiftele cu gust deosebit
Înlocuiţi usturoiul din compoziţia pentru chiftele, cu chimen măcinat. Vor avea un gust deosebit.
Coacerea prăjturii fără uscarea brânzei
Când puneţi prăjitura la copt, puneţi sub tava de copt un vas cu apă. Aburul va împiedica uscarea brânzei.
Mâncarea nu va da în foc
Mâncarea nu va da în foc dacă ungeţi marginea cratiţei cu puţin unt.
Sosuri fără cocoloaşe
Sosurile nu vor avea cocoloaşe dacă în făină adăugaţi un praf de sare.
Spumarea rapidă a supei
Dacă aţi uitat să spumaţi supa, puneţi un albuş nebătut. El va aduna spuma şi o veţi putea lua mai uşor.
Andive neamare
Adăugaţi în apa în care fierbeţi andivele o linguriţă de zahăr şi acestea vor scăpa de gustul amărui.