Deşi aparent banale, scaunele de bucătărie s-au dovedit în timp a fi piese foarte importante de mobilier. Datorită faptului că acestea sunt printre cele mai utilizate piese din bucătărie, trebuie să le alegeţi cu mare atenţie pentru a vă asigura satisfacţia utilizării lor pe durata mai multor ani.
O alegere greşită v-ar putea aduce nemulţumiri ori de câte ori vă veţi aşeza pe ele sau când veţi primi musafiri, de aceea vă vom evidenţia astăzi câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont atunci când le veţi cumpăra.
Cum alegem scaunele de bucătărie
În primul rând trebuie să alegeţi scaunele de bucătărie după stilul mobilei din bucătărie, după tonul culorilor şi chiar după materialul din care este confecţionată aceasta. Puteţi obţine contraste coloristice plăcute asortând mobila cu scaune disponibile în aproape orice culori. Luaţi în calcul modele gri, crem, alb, argintiu, maro şi negru, dar şi variante în culori îndrăzneţe precum roşu, albastru, portocaliu, violet, vişiniu etc.
Dimensiunile scaunelor va trebui să le alegeţi în funcţie de spaţiul disponibil având grijă în egală măsură, atât să nu se ocupe prea mult spaţiu din bucătărie cât şi să se asigure confortul celor ce le utilizează. Reţineţi ca recomandate dimensiunile între 42 şi 50 de centimetri, atât pentru lăţimea şi adâncimea şezutului, cât şi pentru înălţimea şezutului şi înălţimea spătarului.
Pentru stabilitate de preferat sunt scaunele cu 4 picioare, cu forme pătrate sau dreptunghiulare pentru şezut şi spătar, iar pentru rezistenţă se pot alege cele confecţionate pe cadre metalice. Scaunele din plastic sunt mai uşoare şi se pot manevra mai uşor, în schimb cele din lemn sau metalice sunt mai rezistente şi mai durabile.
Pentru design aparte şi confort sporit puteţi alege scaune de bucătărie cu design modern, al căror suport este realizat din metal cromat, cu şezutul şi spătarul capitonate cu burete de înaltă densitate şi tapiţate cu piele ecologică sau cu stofă în diverse modele. Asemenea scaune vor fi mai rezistente, atât la solicitările mai mari ce apar ocazional sau accidental în utilizare cât şi la o uzură normală dar intensă şi îndelungată.
Vă dorim spor la gătit şi o servire cât mai confortabilă!