Sărăţele cu chimen

Un aperitiv sărat poate consta oricând din sărăţelele cu chimen. Reţeta nu are nevoie de foarte multe ingrediente şi nici nu stăm foarte mult timp în bucătărie deoarece se face foarte uşor. Sărăţelele se servesc cu bere sau vin.

Ingrediente

– 250 grame făină
– 100 grame unt
– 2 ouă
– 1 lingură lapte
– 1 lingură smântână
– 1/2 linguriţă de sare
– 1 lingură de chimen.

Sărăţele cu chimen – Mod de preparare

Cernem întâi făina, apoi amestecăm (uşor cu vârful degetelor) untul cu făina cernută. Ne asigurăm ca toată făina a fost absorbită. Facem un loc în mijloc şi punem un ou, o lingură de lapte, o lingură de smântână şi sare. Totul se frământă, apoi se lasă la rece să se întărească.

Sărăţele cu chimen

Pregătim tava în care vrem să coacem sărăţelele, adică o tapetăm cu făină ca să nu se lipească. Facem beţişoare cât se poate de subţiri, le dăm prin ou, sare şi chimen, apoi le coacem la cuptor la foc potrivit.


Sărăţele cu chimen publicat: 2017-05-19T10:52:06+00:00, actualizat: 2017-05-19T10:55:43+00:00 by Reţete începători