Varză cu macaroane

Atunci când ne este dor de gustul verzei, putem face o mâncare simplă, ieftină şi gustoasă: varză cu macaroane.

Este una dintre alternativele la care apelăm atunci când poftim o mâncare rapidă cu varză. Pe lângă faptul că se face repede, se şi poate mânca pe săturate :)

Reţeta Varză cu macaroane

1. Ingrediente

– 300 grame macaroane
– 1 varză medie
– 5 linguri de ulei
– sare
– piper măcinat.

2. Varză cu macaroane – Mod de preparare

Varza

Se taie varza foarte mărunt cu un cuţit ascuţit. Se sărează, se freacă bine cu palmele şi se pune temporar într-un castron.

După câteva minute, varza se stoarce şi se pune în cratiţa cu ulei, unde se căleşte încet la foc mic, mestecând continuu ca să nu se ardă, până capătă o culoare gălbuie-maronie.

Macaroanele

Se ia o cratiţă, se pun cam 2 litri de apă şi un praf de sare, apoi se pune la fiert până dă în clocot.

Se iau macaroanele, se rup la lungimi mai mici dacă este cazul şi se pun în apa clocotită, mestecând continuu ca să nu se lipească.

După ce s-au fiert, macaroanele se scot şi se strecoară printr-o sită.

Varză cu macaroane

Varza cu macaroane

Finalul este simplu: se amestecă varza şi macaroanele pregătite ca mai sus şi se adaugă un pic de piper pentru a-i da un gust deosebit. Poftă bună!

Cu ce se mai poate consuma

Dacă pofta vă poate aştepta, puteţi găti rapid şi completa farfuria de varză cu macaroane şi cu: mămăliguţă şi cârnăciori prăjiţi.

Ca paste pot fi folosite macaroane, melcişori, romburi, fundiţe sau tăiţei.

În reţetă puteţi adăuga ceapă călită, pastă de tomate, piper boabe, foi de dafin, boia, cimbru, vegeta, orez etc. după preferinţe.Varză cu macaroane publicat: 2022-11-14T15:16:45+02:00, actualizat: 2022-11-14T17:00:35+02:00 by Reţete începători