Atunci când ne este dor de gustul verzei, putem face o mâncare simplă, ieftină şi gustoasă: varză cu macaroane.
Este una dintre alternativele la care apelăm atunci când poftim o mâncare rapidă cu varză.
Pe lângă faptul că se face repede, se şi poate mânca pe săturate :)
I. Reţeta Varză cu macaroane
(káposztás laska)
1. Ingrediente
a) 1 varză medie;
b) 300 g macaroane;
c) 5 linguri ulei;
d) sare;
e) piper măcinat.
2. Varză cu macaroane – Mod de preparare
2.1. Pregătirea verzei
a) tăiem varza foarte mărunt cu un cuţit ascuţit;
b) sărăm varza;
c) frecăm bine varza cu palmele;
d) punem varza temporar într-un castron;
e) după câteva minute, stoarcem varza;
f) punem varza într-o cratiţă cu ulei;
g) călim varza încet la foc mic;
h) amestecăm varza continuu ca să nu se ardă, până capătă o culoare gălbuie-maronie.
2.2. Pregătirea macaroanelor
a) punem într-o cratiţă cam 2 litri de apă şi un praf de sare;
b) punem apa la fiert până dă în clocot;
c) rupem macaroanele la lungimi mai mici dacă este cazul;
d) punem macaroanele în apa clocotită;
e) amestecăm continuu macaroanele ca să nu se lipească;
f) după ce s-au fiert, scoatem macaroanele şi le strecurăm printr-o sită.
2.3. Finalizarea mâncării de varză cu macaroane
a) amestecăm varza şi macaroanele;
b) adaugăm un pic de piper pentru a-i da un gust deosebit.
Poftă bună!
Aşa arată mâncarea de varză cu macaroane (káposztás laska)
II. Cu ce se mai poate consuma varza cu macaroane
Dacă pofta vă poate aştepta, puteţi găti rapid şi completa farfuria de varză cu macaroane şi cu:
a) mămăliguţă;
b) cârnăciori prăjiţi.
Ca paste pot fi folosite:
a) macaroane;
b) melcişori;
c) romburi;
d) fundiţe;
e) tăiţei.
În reţetă mai puteţi adăuga după preferinţe:
a) ceapă călită;
b) pastă de tomate;
c) piper boabe;
d) foi de dafin;
e) boia;
f) cimbru;
g) vegeta;
h) orez.