Varză cu macaroane

O mâncare simplă, ieftină şi gustoasă este varza cu macaroane. Se face repede şi se mănâncă pe săturate. Este una dintre alternativele la care apelăm, atunci când poftim o mâncare cu varză…

Ingrediente

– 300 grame macaroane
– 1 varză medie
– 5 linguri de ulei
– sare
– piper măcinat.

Varză cu macaroane – Mod de preparare

Se taie varza foarte mărunt cu un cuţit ascuţit. Se sărează, se freacă bine cu palmele şi se pune temporar într-un castron. După câteva minute, varza se stoarce şi se pune în cratiţa cu ulei, unde se căleşte încet la foc mic, mestecând continuu ca să nu se ardă, până capăta o culoare gălbuie-maronie.

Între timp pregătim macaroanele. Se ia o cratiţă, se pun cam 2 litri de apă şi un praf de sare, apoi se pune la fiert până dă în clocot. Se iau macaroanele, se rup la lungimi mai mici şi se pun în apa clocotită, mestecând continuu ca să nu se lipească.

Macaroane-cu-varza

După ce s-au fiert macaroanele, se scot şi se strecoară printr-o sită. Se amestecă apoi varza cu macaroanele şi se adaugă un pic de piper pentru a-i da un gust deosebit.

Varză cu macaroane publicat: 2016-08-18T07:16:45+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:39+00:00 by Reţete începători