Tort de mere

Un tort care se prepară rapid, este foarte bun şi îl recomand tuturor.

Ingrediente

– 7 mere
– 9 linguri de zahăr
– 1 plic de frişcă
– 100 gr. margarină

Blatul

– 4 ouă
– 4 linguri făină
– 4 linguri de zahăr

Se curăţă merele şi se taie în şase. Se ard 6 linguri de zahăr într-o cratiţă, se ung pereţii cratiţei şi se dă la rece. După ce s-a răcit se adaugă merele, iar printre ele se adaugă zahăr şi margarină. Se băgă la cuptor până se înmoaie merele (10-15 min.). Între timp pregătim blatul, se bat albuşurile cu zahărul spumă, se adaugă şi gălbenuşurile şi faina. Scoatem merele din cuptor şi turnăm peste ele blatul, se mai lăsa încă 20-25 minute. Pregătim un platou şi întoarcem tortul. Când s-a răcit, se adaugă frişca şi se bagă la frigider.

Tort de mere publicat: 2013-04-06T19:05:50+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:41+00:00 by Reţete începători