Tort de mere

Tortul de mere este un tort care se prepară uşor, este foarte bun şi îl recomand tuturor deoarece nu este foarte dulce.

Mărul şi frişca fac casă bună în această reţetă, iar tortul rezultat va fi pe cât de delicios pe atât de răcoritor. Iată reţeta şi modul de preparare.

Reţeta Tort de mere

Ingrediente pentru Tort

– 7 mere
– 9 linguri de zahăr
– 1 plic de frişcă
– 100 gr. margarină.

Ingrediente pentru Blat

– 4 ouă
– 4 linguri făină
– 4 linguri de zahăr.

Tort de mere – Mod de preparare

Se curăţă merele şi se taie în şase. Se ard 6 linguri de zahăr într-o cratiţă, se ung pereţii cratiţei şi se dă la rece. După ce s-a răcit se adaugă merele, iar printre ele se adaugă zahăr şi margarină. Se băgă la cuptor până se înmoaie merele (10-15 minute).

Între timp pregătim blatul: se bat albuşurile şi zahărul până se obţine o spumă, se adaugă apoi gălbenuşurile şi făina. Scoatem merele din cuptor, turnăm peste ele blatul şi le punem iar în cuptor pentru încă 20-25 minute.

Tort de mere

La final pregătim un platou şi răsturnăm din cratiţă tortul obţinut. Când s-a răcit tortul de mere, adaugăm deasupra frişca într-un strat uniform de grosimea dorită şi îl punem la frigider pentru a fi consumat rece.


Tort de mere publicat: 2020-08-01T09:05:50+03:00, actualizat: 2020-08-01T10:13:52+03:00 by Reţete începători