Tort de cacao

De fiecare dată când ne decidem să pregătim un tort avem emoţii pentru că este o lucrare mai complexă şi trebuie neapărat să iasă bine!

Cu siguranţă toate secretele specifice pe care le-am învăţat de la soacra mea mi-au fost de real folos şi s-au materializat într-un tort super-bun: Tortul de cacao. Urmăriţi reţeta şi vă garantez reuşita.

Reţeta Tort de cacao

Ingrediente

– 10 ouă
– 7 linguri zahăr
– 7 linguri făină
– 7 linguri nuci pisate
– 1 praf de copt
– 3 linguri ulei
– 1 pachet unt
– 1 pahar zahăr
– 2 linguri cacao
– esenţă de rom
– frişcă
– 150 ml lapte.

Tort de cacao – Mod de preparare

Blatul

Se bat spumă 7 albuşuri în care se adaugă treptat 7 linguri de zahăr şi praful de copt. În această spumă adăugăm pe rând cele 7 gălbenuşuri, 7 linguri de nuci pisate şi 7 linguri de făină, amestecând uşor şi continuu ca să nu se facă cocoloaşe. Între timp încingem cuptorul. Ungem o cratiţă cu ulei, o tapetăm cu făină şi o îmbrăcăm în hârtie. În ea turnăm blatul şi îl băgăm la cuptor pentru 25 – 30 minute. După ce este gata lăsăm blatul în cratiţă până se răceşte.

Crema

Într-o cratiţă se pun 3 ouă, zahărul şi cacaoa apoi la foc mic se amestecă continuu ca să nu se lipească. Lăsăm compoziţia la răcit şi abia atunci punem pachetul de unt şi esenţa. Le amestecăm bine, cratiţa fiind luată de pe foc.

Siropul

O cană de apă, 2 linguri de zahăr şi 2 linguri de esenţă de rom se amestecă bine.

Blatul se împarte în trei părţi şi se dă perdaf de sirop. Pe un platou se aşează prima parte de blat, peste ea punem 2 linguri de cremă şi o întindem bine.

Tort de cacao 2

Repetăm acest pas până ajungem la ultima parte de blat apoi acoperim întreg tortul cu un strat subţire de cremă. Pregătim frişca: punem praful de frişcă în lapte şi îl mixăm bine. La final presărăm peste tort nucile măcinate, ciocolata răzuită şi ornăm tortul de cacao cu frişcă.Tort de cacao publicat: 2020-08-22T18:57:26+02:00, actualizat: 2020-08-22T20:38:33+02:00 by Reţete începători