Tort de cacao

De fiecare dată când mă decid să pregătesc un tort am emoţii pentru că este o lucrare mai complexă şi trebuie oricum să iasă bine! Acum am căpătat experienţă şi în plus am învăţat de la soacra mea toate secretele specifice. Iată un tort simplu şi care de fiecare dată a ieşit super-bun: Tortul de cacao. Urmăriţi reţeta şi vă garantez reuşita…

Ingrediente pentru tort

– 10 ouă
– 7 linguri zahăr
– 7 linguri făină
– 7 linguri nuci pisate
– 1 praf de copt
– 3 linguri ulei
– 1 pachet unt
– 1 pahar zahăr
– 2 linguri cacao
– esenţă de rom
– frişcă
– 150 ml. lapte

Tort de cacao – Mod de preparare

Blatul

Se bat spumă 7 albuşuri în care se adaugă treptat 7 linguri de zahăr şi praful de copt. În această spumă adăugăm gălbenuşurile 7 la număr, 7 linguri de nuci pisate şi 7 linguri de faină, în acest timp amestecăm uşor să nu se facă cocoloaşe. Între timp încingem cuptorul. Ungem o cratiţă cu ulei  o tapetăm cu făină şi o îmbrăcăm în hârtie. În ea turnăm blatul şi îl băgăm la cuptor pentru 25 – 30 minute. După ce este gata îl lăsăm în cratiţă până se răceşte.

Crema

Într-o cratiţă se pun 3 ouă, zahărul şi cacaoa apoi la foc mic se amestecă continuu ca să nu se lipească. Lăsăm compoziţia la răcit şi abia atunci punem pachetul de unt şi esenţa. Le amestecăm bine (cratiţa fiind luată deci de pe foc).

Siropul

O cană de apă, 2 linguri de zahăr şi 2 linguri de esenţă de rom se amestecă bine.

Blatul se împarte în trei părţi şi se dă perdaf de sirop. Pe un platou se aşează prima parte de blat, peste ea punem 2 linguri de cremă şi o întindem bine.

Tort de cacao 2

Repetăm acest pas până ajungem la ultima parte de blat apoi acoperim întreg tortul cu un strat subţire de cremă. Pregătim frişca: punem praful de frişcă în lapte şi îl mixăm bine. La final peste tort punem nuci măcinate, ciocolată răzuită şi frişcă.


Tort de cacao publicat: 2014-03-13T16:57:26+03:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+03:00 by Reţete începători