Tocăniţă de ciuperci

Astăzi, un felul doi gustos şi uşor de făcut: tocaniţă de ciuperci.

De regulă când preparăm această reţetă este bine să cumpărăm ciuperci numai de la magazin şi să evităm vânzătorii ambulanţi, care le culeg din cine ştie ce locuri iar riscul de a nu fi comestibile este foarte mare.

Reţeta Tocăniţă de ciuperci

1. Ingrediente

– 1 kg ciuperci
– 4 cepe
– 3 linguri ulei
– 2 linguriţe de făină
– sare
– verdeaţă tocată
– piper
– 2 linguri bulion.

2. Tocăniţă de ciuperci – Mod de preparare

Se curăţă ciupercile, se spală foarte bine şi se toacă mărunt.

Se taie ceapa mărunt, se prăjeşte la foc mic într-o cratiţă, amestecând continuu ca să nu o ardem.

Punem şi ciupercile peste ceapa prăjită, adăugăm puţina apă şi le lăsăm la fiert până scade apa din ele.

Când apa a scăzut, adăugăm făina (eu pun făina într-o cană cu puţină apă rece ca să nu se facă cocoloaşe).

Punem şi bulionul, verdeaţa tocată şi potrivim gustul mâncării adăugând sare şi piper.

Tocaniţă de ciuperci

Lăsăm să fiarbă acoperit până ce tocăniţa de ciuperci este destul de scăzută. Se serveşte fierbinte, dar şi rece. Poftă bună!

Despre Tocăniţa de ciuperci

Batrânii spuneau că şi pe vremuri tocăniţa de ciuperci era o delicatesă cu un gust asemănător cărnii foarte fragede!

Tocăniţa de ciuperci este de regulă o mâncare vegetariană, de post.

Alte sfaturi

Tocăniţa de ciuperci se poate servi cu mămăliguţă întinsă pe farfurie sub tocăniţă, sau cu mini-mămăliguţe alături.

Ciupercile brune dau un plus de aromă tocăniţei.

În tocăniţa de ciuperci se pot adăuga după preferinţe: ardei roşu sau capia, roşii, pătrunjel, mărar, ceapă, usturoi, boia, măsline, smântână, vin, carne de porc sau pui etc.



Tocăniţă de ciuperci publicat: 2023-02-22T07:58:04+02:00, actualizat: 2023-02-22T09:45:31+02:00 by Reţete începători