Tocăniţă de ciuperci

Astăzi, un felul doi gustos şi uşor de făcut: tocaniţă de ciuperci. De regulă când preparăm acestă reţetă este bine să cumpărat ciuperci numai de la magazin şi să evităm vânzătorii ambulanţi, care le culeg din cine ştie ce locuri iar riscul de a nu fi comestibile este foarte mare.

Ingrediente

– 1 kg ciuperci
– 4 cepe
– 3 linguri ulei
– 2 linguriţe de făină
– sare
– verdeaţă tocată
– piper
– 2 linguri bulion.

Tocăniţă de ciuperci – Mod de preparare

Se curăţă ciupercile, se spală foarte bine si se toacă mărunt. Se taie ceapa mărunt, se prăjeşte la foc mic într-o cratiţă, amestecând continuu ca să nu o ardem. Punem şi ciupercile peste ceapa prăjită, adăugăm puţina apă şi le lăsăm la fiert până scade apa din ele.

Tocaniţă de ciuperci

Când apa a scăzut, adăugăm făina (eu pun făina într-o cană cu puţină apă rece ca să nu se facă cocoloaşe). Punem şi bulionul, verdeaţa tocată şi potrivim gustul mâncării adăugând sare şi piper. Lăsăm să fiarbă acoperit până ce tocăniţa este destul de scăzută. Se serveşte fierbinte, dar şi rece.


Tocăniţă de ciuperci publicat: 2017-05-02T12:58:04+00:00, actualizat: 2017-05-02T12:58:04+00:00 by Reţete începători