Supă de fasole boabe

Următorul fel de mâncare este supa de fasole boabe, cu ceapă desigur. Iată reţeta:

Ingrediente

– 2 căni de fasole
– 1/2 morcov
– 1 cartof
– 1 ceapă
– 1 fir de ceapă verde
– 2 linguri de bulion
– pătrunjel
– mărar
– sare

Am curăţat, am spălat fasolea şi am pus-o la înmuiat într-o cratiţă cu apă. Am pus fasolea la fiert cu zarzavatul tăiat ca pentru ciorbă şi am lăsat-o să fiarbă bine, cam 1 oră.

Supă de fasole boabe

Într-o tigaie am pus un pic de ulei, am tocat mărunt ceapa verde şi am călit-o, amestecând continuu fără să o ard, am adăugat şi bulionul şi am turnat amestecul în supa care fierbea. Am stins focul, am tăiat mărunt patrunjelul şi mărarul şi l-am pus în supă. La acest fel de mâncare nu ne lipseşte ceapa verde sau uscată.

Supă de fasole boabe publicat: 2013-06-03T08:02:05+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători