Următorul fel de mâncare propus este supa de fasole boabe. Cu ceapă, desigur! Iată reţeta:
Ingrediente
– 2 căni de fasole
– 1/2 morcov
– 1 cartof
– 1 ceapă
– 1 fir de ceapă verde
– 2 linguri de bulion
– pătrunjel
– mărar
– sare.
Supă de fasole boabe – Mod de preparare
Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la înmuiat într-o cratiţă cu apă. A doua zi se pune fasolea la fiert, cu zarzavatul tăiat ca pentru ciorbă, şi se lasă să fiarbă bine, cam 1 oră.
Într-o tigaie punem un pic de ulei, tocăm mărunt ceapa verde şi o călim, amestecând continuu fără să o ardem. Adăugăm şi bulionul şi turnăm amestecul în supa care fierbe. La final stingem focul, tăiem mărunt patrunjelul şi mărarul şi le adăugăm în supă. La acest fel de mâncare nu ne lipseşte, alături de farfurii, ceapa verde sau uscată.