Sfaturi utile (perişoare perfecte, friptură fragedă, blat mai pufos, peşte fraged…)

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Perişoare perfecte

Pentru ca perişoarele să se lege şi să nu se mai împrăştie în ciorbă, se adaugă o lingură de orez în compoziţia lor.

Friptură fragedă

Vrei să ai parte de o friptură fragedă şi suculentă? Pune-o la marinat în suc de ananas şi va avea un gust excelent.

Bulionul în mâncare

Bulionul de roşii se adăugă în mâncare la sfârşit, după ce s-au fiert toate ingredientele, pentru a nu le întări.

Cum se taie pâinea proaspătă

Pâinea proaspătă, dacă nu vrei să se fărâmiţeze atunci când o tai, ţine cuţitul în apă caldă 10-15 secunde, apoi taie pâinea cu mişcări lente.

Tocarea ardeilor iuţi

Înainte să te apuci să tai ardeii iuţi, unge-ţi mâinile cu puţin ulei. Acest ulei va crea o barieră protectoare pentru pielea ta şi mâinile nu te vor mai ustura.

Ouăle nu se sparg la fierbere

Adaugă puţin oţet în apa în care fierbi ouăle, acestea nu se vor mai sparge şi nu va mai curge albuşul.

Sfaturi utile (perişoare perfecte, friptură fragedă, blat mai pufos, peşte fraged...)

Păstrarea aluatului de foietaj

Dacă ai pregătit aluat de foietaj mai mult decât îţi trebuie, îl poţi păstra la rece într-o pungă, ţinut la frigider sau congelator.

Tăierea blatului de tort

Întotdeauna, prepară blatul de tort de seara şi ţine-l la frigider până a doua zi. Se va tăia mai uşor în felii.

Înlocuitor pentru vinul alb

Vinul alb necesar pentru fripturi sau sosuri, poate fi înlocuit cu două linguriţe de zahăr dizolvate într-un pahar de oţet.

Blat mai pufos

Dacă doreşti un blat de tort mai pufos, cerne făina de două ori, ca să fie cât mai afânată.

Păstrarea mierii

Întotdeauna vasele în care păstrezi mierea trebuie să fie ferite de lumină şi umezeală.

Peşte fraged

După ce peştele a fost curăţat şi spălat în apă rece de mai multe ori, acesta se stropeşte pe toată suprafaţa cu oţet sau zeamă de lămâie. Astfel devine mai aromat, fraged şi mai gustos.


Sfaturi utile (perişoare perfecte, friptură fragedă, blat mai pufos, peşte fraged…) publicat: 2017-05-15T17:23:27+00:00, actualizat: 2017-06-15T17:44:35+00:00 by Reţete începători