Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină.
Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:
Ouă
Ouăle se vor curăţa mai uşor dacă în apa în care le fierbeţi veţi adăuga câteva picături de oţet.
Lapte
Laptele nu se va lipi la fierbere dacă veţi introduce o lingură în vas iar fierberea se va face la foc mic.
Icre
Icrele preparate acasă nu se vor tăia dacă veţi adăuga o lingură de griş fiert.
Piureu
Piureul va ieşi mai pufos dacă în loc de lapte rece veţi adăuga lapte fierbinte.
Orez
Orezul îşi va păstra culoarea albă şi va rămâne întreg dacă în apă veţi adăuga o felie de lămâie.
Sos
Sosurile nu vor conţine cocoloaşe dacă veţi adăuga puţină sare în făină.
Găluşte
Găluştele vor fi mai pufoase dacă în compoziţia lor veţi adăuga un vârf de cuţit de bicarbonat.
Cârnaţi
Cârnaţii nu se vor crăpa şi vor rămâne întregi dacă îi veţi opări înainte de preparare.
Murături
Murăturile nu se vor înmuia, înnegri sau strica dacă veţi folosi doar sare gemă neiodată.
Paste
Pastele vor fi mai gustoase dacă după ce au dat în clocot le veţi stropi cu ulei de măsline iar apoi le veţi clăti cu apă rece.
Biscuiţi
Biscuiţii nu se vor înmuia la păstrare şi vor rămâne proaspeţi dacă pe fundul cutiei veţi adăuga hârtie.
Dovleac
Dovleacul va avea o aromă aparte dacă după fierbere şi răcire veţi adăuga puţină scorţişoară.
Ciorbă
Ciorba nu va ieşi prea sărată atunci când aţi scăpat sare prea multă în ea, dacă veţi adăuga imediat doi cartofi cruzi şi o veţi da apoi câteva minute în clocot.