Sfaturi utile pentru începători în ale bucătăriei

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Ouă

Ouăle se vor curăţa mai uşor dacă în apa în care le fierbeţi veţi adăuga câteva picături de oţet.

Lapte

Laptele nu se va lipi la fierbere dacă veţi introduce o lingură în vas iar fierberea se va face la foc mic.

Icre

Icrele preparate acasă nu se vor tăia dacă veţi adăuga o lingură de griş fiert.

Piureu

Piureul va ieşi mai pufos dacă în loc de lapte rece veţi adăuga lapte fierbinte.

Orez

Orezul îşi va păstra culoarea albă şi va rămâne întreg dacă în apă veţi adăuga o felie de lămâie.

Sos

Sosurile nu vor conţine cocoloaşe dacă veţi adăuga puţină sare în făină.

Găluşte

Găluştele vor fi mai pufoase dacă în compoziţia lor veţi adăuga un vârf de cuţit de bicarbonat.

Sfaturi-utile-gospodine

Cârnaţi

Cârnaţii nu se vor crăpa şi vor rămâne întregi dacă îi veţi opări înainte de preparare.

Murături

Murăturile nu se vor înmuia, înnegri sau strica dacă veţi folosi doar sare gemă neiodată.

Paste

Pastele vor fi mai gustoase dacă după ce au dat în clocot le veţi stropi cu ulei de măsline iar apoi le veţi clăti cu apă rece.

Biscuiţi

Biscuiţii nu se vor înmuia la păstrare şi vor rămâne proaspeţi dacă pe fundul cutiei veţi adăuga hârtie.

Dovleac

Dovleacul va avea o aromă aparte dacă după fierbere şi răcire veţi adăuga puţină scorţişoară.

Ciorbă

Ciorba nu va ieşi prea sărată atunci când aţi scăpat sare prea multă în ea, dacă veţi adăuga imediat doi cartofi cruzi şi o veţi da apoi câteva minute în clocot.


Sfaturi utile pentru începători în ale bucătăriei publicat: 2017-02-22T08:33:58+00:00, actualizat: 2017-02-22T09:15:51+00:00 by Reţete începători