Sfaturi utile (culoarea supei, bicarbonatul în prăjituri, bulion mai gustos, albirea cartofilor, prăjirea cârnaţilor proaspeţi…)

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Cum alegem fructul de avocado

Fructul de avocado copt cedează puţin atunci când este apăsat, apoi revine la forma iniţială. Dacă este tare, înseamnă că nu este bine copt.

Cum dăm culoare supei

Supa va avea o culoare plăcută dacă se adaugă un morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în ulei de floarea-soarelui.

Bicarbonatul în prăjituri

Bicarbonatul de sodiu, înainte de a fi pus în prăjituri, se stinge folosind puţină zeamă de lămâie sau oţet, astfel nu se va simţi gustul neplăcut.

Fără ouă de raţă la prăjituri

Albuşul ouălor de raţă nu se foloseşte la prăjituri. Fiind prea gras, nu se poate bate spumă.

Bulion mai gustos

Bulionul de roşii pus în mâncare va avea un gust mai bun dacă adăugaţi şi o linguriţă de zahăr. În plus, îi taie din aciditate.

Albirea cartofilor înnegriţi

Puneţi câteva picături de oţet în apa în care fierb cartofii curăţaţi de coajă în prealabil şi care s-au înnegrit. Oţetul are rolul de a-i face mai albi şi nu se va simţi la gust.

Sfaturi utile (culoarea supei, bicarbonatul în prăjituri, bulion mai gustos, albirea cartofilor, prăjirea cârnaţilor proaspeţi...)

Mixarea albuşurilor

Spuma de albuş nu se lichefiază dacă se pune zahărul în două reprize: una când se începe mixarea albuşurilor şi a doua la final.

Prăjirea cârnaţilor proaspeţi

Cârnaţii proaspeţi nu crapă la prăjit dacă se scufundă în apă clocotită şi se trec prin puţină făină, înainte de a fi puşi în tigaia încinsă.

Cum păstrăm ceapa

Ceapa se conservă foarte bine, fără să încolţească sau să se înmoaie, dacă se pastrează, în cămară, aşezată pe hârtie de ziar.

Când se pune sarea la fierberea legumelor

Când se fierb legume proaspete, sarea se pune de la început în apă. Când se fierb legume uscate, sarea se pune cu câteva minute înainte de a fi gata fierte pentru a nu se întări.

Ceapă fără iuţeală

Ceapa folosită pentru salate îşi pierde iuţeala dacă înainte de a se prepara salata, se taie sub formă de peştişori şi se freacă cu puţină sare.

Fierberea legumelor verzi

Atunci când se fierb legume verzi, se pun întotdeauna în vase descoperite. Astfel, îşi păstrează culoarea.

Sfaturi utile (culoarea supei, bicarbonatul în prăjituri, bulion mai gustos, albirea cartofilor, prăjirea cârnaţilor proaspeţi…) publicat: 2017-06-15T18:34:54+00:00, actualizat: 2017-06-15T18:34:54+00:00 by Reţete începători