Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:
Pentru gospodine (bucătărie)
Consumarea alimentelor
Consumaţi alimentele călduţe, nu reci şi nu fierbinţi.
Ficat mai bun
Pentru a ieşi ficatul bine, nu daţi sare pe el înainte să fie fript.
Uleiuri solidificate
Feriţi-vă să gătiţi cu uleiuri vegetale solidificate cum ar fi margarina.
Magiunul, marmelada şi peltelele
Magiunul, marmelada şi peltelele se pun întotdeauna calde în borcane. Când acestea sunt din sticlă se înfăşoară cu o cârpă umedă să nu se spargă.
Păstrarea untului
Untul se păstrează mai multă vreme proaspăt dacă se ţine în apă fiartă bine cu puţină sare.
Rumenirea cărnii
Înainte să punem la prăjit peştele, carnea sau zarzavatul, acestea trebuie zvântate cu o cârpă. Numai aşa se pot rumeni frumos.
Fierberea găluştelor
Găluştele dacă fierb tare şi pripit, rămân crude şi tari în mijloc. De aceea trebuie să le fierbem încet şi acoperit.
Grătar uniform
Dacă intensitatea căldurii nu este aceeaşi pe toată suprafaţa grătarului, atunci se va schimba locul produselor între ele pentru a se frige uniform şi în acelaşi timp.
Ciupercile şi cartofii
Legumele precum ciupercile şi cartofii sunt indicate a fi consumate simple, nu în combinaţii cu carne.
Clătite care nu se lipesc
Aluatul pentru clătite nu se mai lipeşte de tigaie dacă adăugaţi în compoziţie puţin unt topit sau puţin ulei.
Şi tot pentru gospodine, alte sfaturi utile (casă, mobilă şi îmbrăcăminte)
Creion permanent
Scrisul unui creion poate deveni permanent dacă aplicaţi peste el, cu o pensulă, puţin lapte. Tratate astfel, respectivele rânduri nu mai pot fi şterse cu guma.
Îndepărtarea calcarului
Oţetul mai poate fi folosit şi pentru îndepărtarea calcarului de pe diferite obiecte: căni electrice, fierbătoare, filtre de la dozatoarele de apă.
Curăţarea petelor proaspete
Turnaţi puţină apă minerală pe petele proaspete. Lăsaţi-o puţin să-şi facă efectul, după care strângeţi-o cu ajutorul unui burete.
Păstrarea culorilor la spălarea hainelor
Hainele pe care intenţionaţi să le spălaţi la maşină îşi vor păstra culoarea dacă adăugaţi o linguriţă de piper. Culorile nu se vor decolora şi veţi evita astfel ca unele rufe să-şi împrumute culoarea altora.