Sfaturi pentru gospodine (Ficat mai bun, Păstrarea untului, Rumenirea cărnii, Fierberea găluştelor, Clătite care nu se lipesc, Îndepărtarea calcarului, Curăţarea petelor proaspete)

Bucătăria are secretele ei, iar gătitul trebuie să ţină cont de acestea pentru o reuşită deplină. Iată câteva sfaturi utile care cu siguranţă vă vor fi de folos în bucătărie:

Pentru gospodine (bucătărie)

Consumarea alimentelor

Consumaţi alimentele călduţe, nu reci şi nu fierbinţi.

Ficat mai bun

Pentru a ieşi ficatul bine, nu daţi sare pe el înainte să fie fript.

Uleiuri solidificate

Feriţi-vă să gătiţi cu uleiuri vegetale solidificate cum ar fi margarina.

Magiunul, marmelada şi peltelele

Magiunul, marmelada şi peltelele se pun întotdeauna calde în borcane. Când acestea sunt din sticlă se înfăşoară cu o cârpă umedă să nu se spargă.

Păstrarea untului

Untul se păstrează mai multă vreme proaspăt dacă se ţine în apă fiartă bine cu puţină sare.

Rumenirea cărnii

Înainte să punem la prăjit peştele, carnea sau zarzavatul, acestea trebuie zvântate cu o cârpă. Numai aşa se pot rumeni frumos.

Fierberea găluştelor

Găluştele dacă fierb tare şi pripit, rămân crude şi tari în mijloc. De aceea trebuie să le fierbem încet şi acoperit.

Grătar uniform

Dacă intensitatea căldurii nu este aceeaşi pe toată suprafaţa grătarului, atunci se va schimba locul produselor între ele pentru a se frige uniform şi în acelaşi timp.

Sfaturi pentru gospodine (Ficat mai bun, Păstrarea untului, Rumenirea cărnii, Fierberea găluştelor, Clătite care nu se lipesc, Îndepărtarea calcarului, Curăţarea petelor proaspete)

Ciupercile şi cartofii

Legumele precum ciupercile şi cartofii sunt indicate a fi consumate simple, nu în combinaţii cu carne.

Clătite care nu se lipesc

Aluatul pentru clătite nu se mai lipeşte de tigaie dacă adăugaţi în compoziţie puţin unt topit sau puţin ulei.

Şi tot pentru gospodine, alte sfaturi utile (casă, mobilă şi îmbrăcăminte)

Creion permanent

Scrisul unui creion poate deveni permanent dacă aplicaţi peste el, cu o pensulă, puţin lapte. Tratate astfel, respectivele rânduri nu mai pot fi şterse cu guma.

Îndepărtarea calcarului

Oţetul mai poate fi folosit şi pentru îndepărtarea calcarului de pe diferite obiecte: căni electrice, fierbătoare, filtre de la dozatoarele de apă.

Curăţarea petelor proaspete

Turnaţi puţină apă minerală pe petele proaspete. Lăsaţi-o puţin să-şi facă efectul, după care strângeţi-o cu ajutorul unui burete.

Păstrarea culorilor la spălarea hainelor

Hainele pe care intenţionaţi să le spălaţi la maşină îşi vor păstra culoarea dacă adăugaţi o linguriţă de piper. Culorile nu se vor decolora şi veţi evita astfel ca unele rufe să-şi împrumute culoarea altora.Sfaturi pentru gospodine (Ficat mai bun, Păstrarea untului, Rumenirea cărnii, Fierberea găluştelor, Clătite care nu se lipesc, Îndepărtarea calcarului, Curăţarea petelor proaspete) publicat: 2020-09-12T13:18:14+03:00, actualizat: 2020-09-12T14:33:56+03:00 by Reţete începători