Sfaturi pentru achiziţionarea şi organizarea mobilei de bucătărie

Mobilarea bucătăriei presupune amenajarea acestui spaţiu pentru multiple activităţi. Nu doar gătirea hranei este în obiectiv ci şi crearea unui cadru plăcut pentru servirea hranei şi chiar mai mult decât atât, dotarea corespunzătoare cu diverse piese de mobilier şi aparate pentru a asigura funcţiunile unei mici camere de zi.

Pe lângă masă şi scaune, mobilierul de bucătărie poate include atât piese standard cat şi piese noi ce se pot încorpora în mod ingenios pentru satisfacerea nevoilor întregii familii dar şi pentru primirea musafirilor.

Iată şi câteva dintre sfaturile specialiştilor cu privire la achiziţionarea şi organizarea mobilei de bucătărie:

Masa de bucătărie

Cele mai ergonomice mese de bucătărie sunt cele extensibile şi demontabile. Acestea îşi pot mări oricând suprafaţa utilă cu ajutorul blatului extensibil sau pot fi demontate şi depozitate uşor prin simpla desfacere a picioarelor cromate.

Mese extensibile demontabile si scaune de bucatarie

Scaunele de bucătărie

Pentru o şedere confortabilă sunt recomandate scaune de bucătărie cu şezut capitonat cu burete de densitate medie şi cu spătar înalt pentru un sprijin comod. Superlativul este atins prin utilizarea cadrelor de oţel cromat şi tapitarea întregului scaun cu piele ecologică fină.

Culorile bucătăriei

În cazul unei bucătarii de mici dimensiuni trebuie să evitaţi culorile închise. Culorile deschise sunt recomandate în acest caz pentru că vor crea un efect de contrast cu spaţiul limitat şi implicit iluzia unui spaţiu mult mai generos.

Mobila de bucatarie 1

Spaţiile greu accesibile

Atunci când este necesar sau avantajos puteţi proiecta corpurile de mobilier astfel încât să se aşeze pe un colţ al bucătăriei. Veţi utiliza astfel la maxim spaţiul disponibil iar în unele cazuri se vor putea exploata în acest mod chiar şi anumite spaţii greu accesibile.

Blatul de lucru

Optaţi pentru un blat spaţios şi de calitate cât mai bună. Un blat cât mai gros şi termorezistent nu se va uza uşor, va putea fi curăţat rapid şi va permite utilizarea îndelungată fără nicio surpriză neplăcută.

Mobila de bucatarie 3

Spaţii pentru acces rapid şi repetat

În funcţie de preferinţe puteţi lăsa anumite spaţii de depozitare în mobilă fără a fi acoperite de uşi. Acestea pot fi foarte utile atunci când doriţi accesul rapid şi repetat la ustensilele sau produsele utilizate frecvent.

Maşina de spălat vase

Pentru o racordare optimă, cel mai bun loc pentru montarea maşinii de spălat vase este cel de sub chiuvetă sau din imediata vecinătate a acesteia.

Mobila de bucatarie 2

Cuptorul înalt

Montaţi cuptorul la semi-înălţime şi veţi face fericită gospodina casei. Este o soluţie tot mai des aleasă în ultima vreme pentru că are avantajul utilizării mult mai comode a cuptorului fără a mai fi nevoie să vă aplecaţi în mod repetat pentru operarea acestuia şi pentru verificarea periodică a stadiilor de coacere.

Feroneria şi accesoriile

Nu faceţi rabat de la calitate tocmai în bucătărie. Solicitaţi îmbunătăţirea mobilei cu sisteme ce permit deschiderea silenţioasă a uşilor şi sertarelor, montarea amortizoarelor pentru acestea, montarea prizelor retractabile, a luminatoarelor cu led, a organizatoarelor pentru tacâmuri şi ustensile etc.Sfaturi pentru achiziţionarea şi organizarea mobilei de bucătărie publicat: 2021-11-06T03:47:22+02:00, actualizat: 2021-11-06T05:56:54+02:00 by Reţete începători