Servirea fructelor

Fructele constituie modul cel mai natural şi sănătos de a ne îndulci viaţa. Acestea au un conţinut foarte bogat în vitamine, substanţe hrănitoare şi substanţe dulci.

Deşi consumul lor predomină adesea în forme conservate precum dulceaţă, gem şi compot, nu trebuie să neglijăm tocmai modul corect de a le consuma şi anume sub formă de fructe proaspete.

Când spui fructe, în primul rând te gândeşti la caracteristicile şi calităţile lor: cărnoase şi suculente, viu colorate, dulci şi hrănitoare.

Cum acestea nu trebuie să lipsească de pe masă, le putem aranja cât mai inventiv pentru a ne uimi invitaţii de fiecare dată altfel.

Exemple de aranjare şi servire a fructelor

Servirea-fructelor-1

Sfatul 1: Fă o combinaţie plăcută de culori, cu efect deosebit.

Servirea-fructelor-2

Sfatul 2: Alege fructe cât mai frumoase şi mature, pentru a evita scurgerile de zeamă.

Servirea-fructelor-7

Sfatul 3: Poţi utiliza scobitori, pentru o servire ingenioasă dar mai ales igienică.

Servirea-fructelor-3

Sfatul 4: Poţi crea un tablou serios sau amuzant din fructe.

Servirea-fructelor-4

Sfatul 5: Fructele se pot grupa separat sau intercala pe acelaşi platou.

Servirea-fructelor-6

Sfatul 6: Puteţi crea adevărate torturi concentrice sau spiralate.

Servirea-fructelor-5

Servirea fructelor nu are limite în idei, aşadar inspiră-te şi pune în practică propriul aranjament!


Servirea fructelor publicat: 2021-11-28T10:08:46+02:00, actualizat: 2021-11-28T11:41:59+02:00 by Reţete începători