Salată de vinete, Vinete cu maioneză

Salata de vinete coapte este extrem de delicioasă, iar prepararea ei este chiar foarte simplă. Coacerea şi tocarea vinetelor pot părea nişte paşi ceva mai dificili, însă gustul uşor amărui al unei salate reci, servite alături de câteva felii de roşii tăiate subţiri, merită tot efortul!

Ingrediente pentru salată

– 2-3 vinete potrivite
– 1 ceapă
– 1 ceaşcă de ulei
– sare

Salată de vinete – Mod de preparare

Se coc vinetele şi se curăţă de coajă. Se taie în bucăţi mai mici, apoi se mărunţesc bine prin tocare. Ceapa se dă prin răzătoare, iar la final se adaugă împreună cu vinetele tocate într-o cratiţă medie. Se dă ulei câte puţin şi se amestecă continuu, iar la final se pune puţină sare.

Salata de vinete coapte

Salata se serveşte în castroane, ornată după caz cu felii de roşii, sau în roşii scobite de conţinut şi umplute cu salată de vinete.

Cei ce preferă un gust ceva mai aparte, pot amesteca salata de vinete cu o maioneză preparată separat.

Ingrediente pentru maioneză

– 1 gălbenuş fiert
– 1 gălbenuş nefiert
– ulei
– un vârf sare de lămâie
– o linguriţă de muştar

Vinete cu maioneză – Mod de preparare

Se prepară maioneza în modul clasic. La final, peste salata de vinete proaspăt preparată, se toarnă maioneza şi se amestecă uşor până la uniformizare.


Salată de vinete, Vinete cu maioneză publicat: 2016-09-29T07:53:46+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:39+00:00 by Reţete începători