Prăjitură cu vişine şi caise

Această prăjitură se face repede şi o recomand a fi făcută mai ales în lunile iunie şi iulie când se coc vişinele şi caisele. Se poate face la fel de bine oricând, utilizând fructele din compot!

Ingrediente

– 2 ouă
– 1 ceaşcă ulei
– 1 ceaşcă lapte
– 1 praf de copt
– 4 ceşti făină
– 2 ceşti de zahăr
– vişine, caise

Zahărul se amestecă cu ouăle, uleiul se adaugă treptat, picătură cu picătură. În lapte se pune praful de copt, se amestecă bine şi se adăugă în compoziţie. Se adaugă făina la final si amestecăm cu grijă să nu facem cocoloaşe.

Prăjitură cu vişine şi caise

Tava în care vrem să coacem prăjitura se unge cu un strop de ulei şi se tapetează cu făină apoi o acoperim cu câteva coli de hârtie. Când tava este pregătită turnăm compoziţia în tavă şi adăugăm fructele după ce le-am spălat bine.

Prăjitură cu vişine

Se bagă tava la cuptor şi se lasă 25-30 minute. După ce s-a copt se pudrează cu zahăr farin. Prăjitura se poate face cu vişine şi caise, sau doar cu vişine sau caise, depinde de preferinţele fiecăruia.


Prăjitură cu vişine şi caise publicat: 2013-06-30T16:43:25+00:00, actualizat: 2017-01-02T19:39:40+00:00 by Reţete începători